Spring naar inhoud

Net werken

In het boek "Weg met alle regels" wordt heel mooi uitgelegd dat als iemand in zijn of haar werk datgene mag doen waar hij of zij goed in is dan voelt werk niet als werk. Het boek had ik eens een paar jaar geleden aangeschaft en gelezen. Daarna aan iemand gegeven om te lezen. Op een of andere manier is het niet weer terug gekomen. Dat is niet erg want een boek moet gelezen worden, beter dan bij mij in de kast te staan. Maar na verloop van tijd wilde ik het toch graag nog eens lezen want er stonden voor mij hele mooie verhalen in over hoe mensen kunnen excelleren in hun werk. Het mooiste verhaal vind ik nog steeds die van een indicatie van een excellente barman. Een echt goede barman hoort bij de "one hundrerd club". Die barkeepers zijn in staat om van 100 vaste klanten de naam en het favoriete drankje te onthouden. Zodra iemand tot die club toetreedt krijgt hij of zij een button en een bijbehorende bonus. Na verloop van tijd werden barkeepers zo goed dat er zelfs een "Five Hundrerd Club" ontstond. Bijna niet voor te stellen maar na verloop van tijd trad het eerste lid toe tot de "Three Thousend" club. Zo kan een ieder die met passie werkt de output verveelvuldigen.
Het boek "weg met alle regels" heb ik inmiddels weer aangeschaft via een tweede hands exemplaar. Voor nog geen € 10 via Bol.com. Bijzonder dat je een tweede handsboek zo vlot geleverd krijgt. Keurig verpakt en binnen een paar dagen.
Ik denk dat ik dit exemplaar maar een poosje hou. Of misschien dat ik het op termijn aanbied via Bookcrossing. Maar als je belangstelling heb mag je me ook een mailtje sturen. Voor € 9,- is hij voor jou. Het is wel te merken dat ik voor mezelf begin.
De afgelopen dagen heb ik vaak moeten uitleggen wat ik ga doen nu ik zelfstandig wordt. Een lastige vraag maar met wat externe hulp noem ik me nu professioneel netwerker. Een opdracht hier, een presentatie daar, iemand helpen met een probleem door er iemand anders tegenaan te plakken of een werkzoekende aan een sollicitatiegesprek helpen. Lastig om uit te leggen maar het is niet veel anders dan ik voor die tijd deed. Alleen laat ik me er nu (deels) voor betalen.
De promotiedagen van afgelopen week zijn dan wel een hoogtepunt want daar spreek je evenveel mensen in 2 dagen dan waar je anders 2 maand voor nodig hebt. Het was verschrikkelijk leuk. Boeiende gesprekken, nieuwe plannen, de ICT platform netwerkborrel op net Eems-delta terras en een heel erg leuk weerzien na meer dan 10 jaar. Maar woensdagavond na afloop was het kaarsje wel uit, netwerken was toen "net werken".

Powered by ScribeFire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *