Menu Sluiten

Een reactie uit het veld.

Het ICT Platform organiseert regelmatig bijeenkomsten en daarvoor sturen we mailings de deur uit. Bij iedere mailing krijg ik altijd wel wat reacties, mensen die verhinderd zijn, personen die veranderd zijn van baan en soms ook een wat prikkelender mailing. Bij een vorige mail zat er een die nogal prikkelde en die ik graag wil delen.

Hallo Jan,

ik krijg sinds een jaar of zo regelmatig een mailing ondertekend met jouw handtekening. Ik denk dat ik in een adressenbestand zit vanwege een ict-beurs ooit gehouden in de door groningers zo geroemde Martinihal.

Wat mij benieuwt is

– of er ook potentiële klanten op zo’n netwerkbijeenkomst zijn?

– wie dat dan zijn

ik heb de afgelopen jaren gepoogd een boterham te verdienen aan “het noorden”, dat moest toch mogelijk zijn dacht ik in mijn onschuld…

Het was ook wel een boterham, alleen, er zat geen beleg op.

Ik denk dat je daarvoor beter in dienst kunt zijn bij een ministerie of iets wat daaraan is gelieerd.

Ik haal momenteel mijn omzet voor 80% uit het westen (Amsterdam) waar ik gewoonweg moeite heb de aanbiedingen van mij af te slaan…

Wellicht kun jij in deze scheefgroei verandering brengen, bijvoorbeeld door iets te doen aan middenmanagers die scoren met het reorganiseren van afdelingen van grote werkgevers door deze uit het noorden weg te halen en ze te “shared service centeren” in amsterdam, amersfoort of apeldoorn.

Ik praat over verzekeraars, telefoniebedrijven, kpn, belastingdienst, het grote werk Jan.

Daarvoor terug krijgt het noorden prachtige call-centers (bemand door huisvrouwen en studenten a 8 euro per uur) die tot klantontevredenheid leiden en vulling voor het programma Kassa!

De echte klappers, het (ICT) werk waarvoor je een opleiding moet hebben, projecten die toegevoegde waarde creëren (ipv subsidie-gebaseerd zijn, omdat er geen businesscase onder ligt) dat echte werk verdwijnt of is te mager in aanbod, en daar doet mijns insziens geen new media iets aan.

Immers waarom bevolken het grootste ict-uitzendburo’s (atos e.d.) hoogkerk?

Goedkope arbeid, lekker inzetten op projecten in amsterdam

Wellicht kun je dit eens op de agenda zetten?

Mijn vraag is: moeten we hier eens een bijeenkomst aan wijden?