Menu Sluiten

Statistieken

Ik ben deze weblog ooit begonnen op verzoek van de Groninger Internet Courant (GIC). Mijn eerste verhalen waren over de studiereis naar Silicon Valley. Die reis kon ik meemaken als voorzitter van het ICT Platform. Dat trok veel lezers en door de jaren heen ben ik blijven bloggen, gemiddeld één keer per week maar als er aanleiding voor was vaker. Al snel ben je benieuwd naar lezers, worden mijn verhalen wel gelezen. Dat moet bijna wel want ik werd (en word) regelmatig aangesproken op mij weblog. Begin 2007 heb ik mijn weblog verhuist naar mijn eigen domein en ben ook wat meer beginnen te schrijven over andere zaken zoals het dorp of het Derde Wereld Fonds.
Ik was ook in staat het aantal bezoekers te monitoren. Dat blijkt een fase te zijn in weblogschrijven, het kijken naar bezoekersaantallen. Inmiddels ben ik vanaf begin dit jaar gestegen van 20-30 per dag tot de laatste weken ruim over de 200. Zeker sinds de laatste weken zit ik regelmatig boven de 250. Dan komt natuurlijk gelijk de vraag waar komt dit door?
Eerst dacht ik dat het kwam door mijn blog over [[wikipedia: Open Social]], de nieuwe aanpak van Google om social networks te koppelen. Maar die blog verscheen op 1 november en de toename van het bezoek was al voor die tijd. Mijn posts zijn in die tijd ook wel wat toegenomen maar daar kan het volgens mij niet echt aan liggen. De groei is ontstaan rond 24 oktober. Ergens rond die tijd ben ik ook begonnen met adsense van Google op mijn pagina. Zou daar een relatie liggen?
Wat wel opvalt is dat als je zoekt bij Google op Open Social er 500.000.000 hits zijn.En tot mijn stomme verbazing stond ik een week lang op nummer 1. Inmiddels staat daar een pagina van Google zelf. Ik kan me niet voorstellen dat als iemand op de wereld Open Social zoekt als eerste mijn pagina ziet.
Leuk om over te filosoferen maar voorlopig niet meer dan dat. Cijfers en statistieken zullen altijd wel een puzzel voor me blijven.

Powered by ScribeFire.