Menu Sluiten

Citylive in Hasselt

20060912_citylive_color_web.jpgDe afgelopen dagen ben ik redelijk bedolven onder de verzoeken om mee te doen met Plaxo. Jaren geleden had ik daar al op ingeschreven en toen werd ik steeds lastig gevallen door mensen om de gegevens te updaten. Er was een redelijke koppeling met Outlook volgens mij. Dat mis ik tot nu toe nog steeds met Google. Yahoo had wel een aardige synchronisatie mogelijkheid maar die begaf het na 2 dagen bij mij. Ik blijf de wens houden m mijn gegevens in Outlook online te kunnen zetten. Ik zag op witter iemand enthousiast zijn over Plaxo dus toch maar weer eens aan de slag. WOWWW wat een giga stap voorwaarts. Ik kan echt met bijna alles koppelen. Dit is wat volgens mij met Open Social wordt bedoeld. Ik zie de twitterberichten tussen de koppelingen en uitnodigingen door. Nieuwe posts op Picasa of Googlereader, alles is toe te voegen.
Door de loop van de jaren zijn er wat dubbelingen ontstaan in mijn adressenboek.Met Plaxo kan ik die simpel ontdubbelen en vervolgens weer synchroniseren met Outlook. Maar ook leuk ik zie de twee kaartjes naast elkaar en kan simpel de juiste informatie van de kaartjes samenvoegen.
Toen ik begin november over Open Social schreef was het nog wat abstract, nu wordt het me duidelijk waar het naar toe gaat. Ning was een leuke poging maar Plaxo maakt het echt zichtbaar. Ze profileren zich als “adressbook for life”. Dat lijkt me wel heel erg ambitieus want door de open structuur is het overstappen naar een andere toepassing wel heel erg simpel.
Maar het blijft bijzonder om te zien dat MSN, Gtalk, en Yahoo naadloos aansluiten. Langzamerhand verschuift de informatie op de desktop (of laptop) naar on-line. De noodzaak om gemakkelijk online te zijn neemt steeds meer toe. Het opslaan van documenten is nog wat onhandig maar ook daarvan heeft Google al aangekondigd binnenkort met een nieuwe dienst met de naam Gdrive of Mystuff te komen. Langzamerhand komt er steeds meer beschikbaar op het web en de opslagruimte neemt nog steeds toe. Bij Google en Yahoo is het al meer dan 5 Gigabyte.
Maar er komen steeds meer verwijzingen waardoor je het zelf niet meer hoeft te plaatsen. Foto’s, documenten, video’s en zelfs toepassingen, je zet het online en mensen verwijzen ernaar omdat je de code simpel kan plakken in je weblog of site.
Bijvoorbeeld een presentatie die ik laatst zag op het New Media event wilde ik jullie niet onthouden. Hij staat online bij Ciylife.

De presentatie is van Koen Delvaux. Het was een indrukwekkende presentatie over hoe in Hasselt ervaring wordt opgedaan met draadloos internet. Niet alleen met mobieltjes en waarom is in zijn presentatie te zien. De operators zijn daar nog lang niet aan toe. Voordat al deze nieuwe ontwikkelingen ook soepel draaien op een mobiele telefoon zijn we wel een poos verder. Daar is nog lang niet sprake van een open ontwikkelomgeving. Op 18 december is er de kerstbijeenkomst rond draadloos Groningen. Er wordt niet onverdeeld positief gekeken naar draadloos Groningen maar bezien in het licht van het bovenstaande is het toch een prima ontwikkeling. Draadloos Groningen gaat over veel meer dan het surfen over Internet.