Menu Sluiten

Appingedam

Gistermiddag werd het bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam opgeleverd. Omdat ik in de Eemsdelta een deel van mijn werkzaamheden uitvoer was ik daar te gast. Niet voor het eerst, sinds begin vorig jaar ben ik er regelmatig te vinden. De bijeenkomst gisteren was de 2e aan de slag party. En zoals dat vaker gaat begin je steeds meer mensen in die regio te leren kennen. Gisteren trof ik er weer een aantal bekenden en ik schreef al eens eerder dat ik eigenlijk geen netwerker ben, toch ging ik er met een tevreden gevoel vandaan. Koos Boertjens is langzamerhand hoffotograaf in de Eemsdeltaregio. Hij maakt schitterende foto’s van de Eemshaven, veel panoramafoto’s en dat komt natuurlijk prachtig uit op het weidse Groninger land. Ik was nog maar net binnen of ik moest van hem op foto met een paar locale prominenten. Foto’s van Koos over de regio zijn te bewonderen via www.bouweemshaven.nl.
Fivelpoort is een bedrijventerrein nieuwe stijl. Alles wat er van een modern bedrijventerrein verwacht mag worden is er toegepast. Natuurlijk alles in het teken van de bedrijven maar ook: wandelpaden, een kade, verlichtingsmanagement, het terrein is uitgerust met camera’s en er is veel aandacht voor de natuur en milieu.
Appingedam is geen vreemde streek voor mij. Ergens rond 1991 1992 was ik manager Beheersgebied Oost (manager Onderhoudtelefooncentrales rond Appingedam, Hoogezand en Winschoten) met als standplaats Appingedam. Het is leuk om weer in die regio zijn. Het afgelopen weekend ontving ik ook een mailtje met de volgende tekst:

> Zojuist vond ik heel toevallig jouw naam op een website! En aangezien
ik maar één Jan Hut ken,die in Appingedam woonde, vermoed ik heel
sterk dat jij deze Jan Hut bent.
Jij staat nu bij Nomad Guide.<

Het mailtje was afkomstig van ene Else. Nu ben ik niet die Jan Hut maar blijkbaar is mijn naam wel gekoppeld aan Appingedam. Zo komt de hele wereld bij elkaar.