Menu Sluiten

De geest krijgen

Pinksteren zit er weer bijna op. Prachtig weer en in en om huis van alles te doen. In de tuin zijn er natuurlijk allerlei klusjes maar ook de schapen moeten weer geschoren. De eersten zijn weer uit de wol, het is nog een beetje vroeg, dan maar in 2 shifts. Echt van die klussen wat leuk is om te doen maar je moet je er wel even voor oppeppen. In het zakelijk werk is dat ook vaak het geval. Werk je op de automatische piloot dan glijdt de wereld aan je voorbij. Soms zie je opeens iets waarvan je denkt: daar moet ik iets mee. Natuurlijk kan je ook stil in een hoekje gaan zitten wachten tot het over is maar je kunt ook de uitdaging oppakken, er wat tijd en energie in steken en wie weet komt er wat uit.
Vorige week waren we met een heel kleine delegatie in Oldenburg op bezoek bij Offis. Er was een dag met de naam Software Quality Day. Dit jaar stond het in het teken van Informatie beveiliging. Iets waar ik in het verleden ook druk mee bezig ben geweest toen ik nog Security Officer was bij KPN. Leuk om te horen dat dit soort dingen internationaal zijn en ook blijkbaar door de tijd niet echt veel veranderd.
Het blijft een beetje lastig een goede samenwerking op te zetten met onze vrienden in Oldenburg. Maar we zijn daar nu een aantal keren geweest, en zij hier, dus is het een kwestie van de juiste aanpak en dan gaat het wel lopen denk ik. Want de wil is er aan beide kanten.
De afgelopen zaterdag was het Pangeaday. Over de hele wereld kwamen mensen bij elkaar rond de eenheid van de aarde. Prachtige verhalen van mens tot mens. Wat mij betreft was het enige minpuntje dat Nokia het ontsierde. Natuurlijk moesten ze genoemd worden want ze hadden mobieltjes te beschikking gesteld om de filmpjes te kunnen maken. Het was natuurlijk te mooi om te laten lopen voor Nokia: “connecting people”. Toch paste het niet in de geest van Pangeaday waar commercie niks te zoeken had.
Voor de rest waren het aangrijpende, leuke verhalen. Het mooist vond ik de timing: de dag voor pinksteren want het evenement past heel mooi in de pinkstergedachte. Over de hele wereld mensen die in hun eigen taal een boodschap te vertellen hadden en toch werd het over alle continenten begrepen. Soms was die wereldwijde verbondenheid te voelen. Het is wel een beetje vreemd dat er in Nederland zo weinig aandacht voor was. Ik hoop dat het niet blijft bij deze ene keer. Ik hoop dat ik de volgende keer de geest krijg om er iets meer mee te doen.
Veel filmpjes zijn nog te zien via www.pangeaday.org.