Spring naar inhoud

Focussen

Als je voor jezelf begint (of een bedrijf start) krijg je al heel snel het advies "Wil je succes hebben, dan moet je focussen." Nu is de term "succes" voor veel uitleg vatbaar want wanneer heb je succes? Voor veel mensen heb je succes als je veel geld verdient, oftewel als je financieel onafhankelijk kan zijn. Een wens die ik veel mensen hoor uitspreken.
In mijn ogen is dat een wat magere omschrijving van succes. Het heeft volgens mij zeker ook te maken met die dingen realiseren die je voor ogen stond. Dat kan ook zijn plezier in je werk. Dingen doen die je leuk vindt en dan blijkt dat je daar ook vaak goed in bent.
En als je het leuk vindt om heel veel verschillende dingen te doen? Hmm moet je je daar dan op focussen? Lijkt een beetje in tegenspraak met elkaar.
In mijn loopbaan ben ik bezig geweest met heel veel verschillende aspecten van het bedijfsleven: techniek, opleidingen, klantenservice, management, recruitement, advies en beveiliging. Al deze aspecten komen nog regelmatig voorbij. Daarnaast op het privé vlak dingen als kerkbestuur, schoolbestuur, Dorpsbelangen, sportactiviteiten, Motortochten uitzetten en de stichting Derdewereldfonds. Vaak kan je dingen van het één weer toepassen in het andere. En met name de privé dingen zitten allemaal in de vrijwilligers sfeer.
Mijn tijd als voorzitter van het ICT Platform zit erop, het stokje gaat over een paar weken over naar iemand anders. Werk wat ook een hoog gehalte had van vrijwilligerswerk. Gelukkig werd ik in de gelegenheid gesteld dit deels te doen vanuit een betaalde baan. De komende week hebben we bestuursvergadering dan wordt ook mijn opvolger bekend. Weer een ervaring in het rugzakje. Een verschrikkelijk mooie tijd maar het lijkt me ook wel leuk om die rol kwijt te zijn. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat er geen rol mee voor me is. Daarvoor voel ik me teveel verbonden met de sector. De tijd zal het leren
Vrijdag was ik weer eens bij het ICT café en het was gezellig als vanouds. Heerlijk staan te kletsen met Koos, Jan, Ritso, Jan, Freerk, Martin, Pieter, Alida, Marianne, Koos, Joop, Klaas Sytze, Helma, Peter, Hans en van veel anderen even een glimp gezien. Een paar (tot dan toe) onbekende mensen gesproken. Ja ik moet duidelijk focussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *