Menu Sluiten

Van 0 naar warp speed

De vakantie dit jaar was erg rustig, lekker in eigen land. We hebben veel gelezen, rond de caravan verkeerd. Thuis nog even een paar dagen rond gerommeld en maandag weer aan de slag. Hoewel het op de weg nog echt vakantie is, geen oponthoud of het moet al voor de openstaande bruggen zijn, zakelijk gaat het wel in de hoogste versnelling. als het zo doorgaat durf ik haast geen afspraken meer te maken want het bruist aan alle kanten. Dingen waarvan ik dacht: “ach als dat eens door zou gaan zou het leuk zijn”. Maar het lijkt wel of alles wat ooit eens is opgestart nu begint te lopen.
Het ICT platform in een volgende fase, de slimme meter krijgt belangstelling, andere projectjes komen in beweging, vandaag een paar keer wil je daar een voorstelletje voor maken want daar moeten we mee aan de gang. En wat voor mij zakelijk ook belangrijk is: “we hebben er budget voor”. Het een nog leuker dan het andere. Terwijl ik had gehoopt nog wat tijd te hebben voor het schilderen van ons huis.
De laatste dagen ben ik geconfronteerd met een zeer bekend probleem. Hoe krijg je mensen organisaties zo ver om content aan te dragen en te delen. Bijvoorbeeld op de site van het dorp waar ik woon hebben we een poos geprobeerd om een dorpsagenda te onderhouden: de voetbalvereniging, korfballen, volleybal,badminton, toneeluitvoering, intocht van Sinterklaas, de feestweek noem maar op. Het blijkt lastig te zijn deze informatie boven tafel te krijgen laat staan dat mensen het zelf gaan invullen.
De afgelopen week sprak ik met de makers van de site www.bijjouindebuurt.nl. Een site met allerlei evenementen, feesten en bezienswaardigheden. Inmiddels staan er heel, heel veel items in alleen blijft het lastig de content actueel te houden en het lijkt helemaal moeilijk mensen zelf de informatie in te laten vullen. Vanmiddag had ik een gsprek over een soortgelijk probleem. de agenda’s van de overheden hangen ook als los zand aan elkaar. Een leuke uitdaging om daar eens wat in te doen. In het verleden hebben we ook al eens een poging gedaan een noord nederlandse ICT agenda te krijgen. Niet gelukt maar misschien waren we te vroeg.
Het mag duidelijk zijn de vakntie is wat mij betreft voorbij. De vierdaagse was leuk, het camperen in de randstad ook. Nu alleen nog de feestweek bij ons op het dorp en dan kan het echt los.