Spring naar inhoud

Weer thuis

We zijn weer thuis. Na de 4daagse van Nijmegen zijn we een paar dagen thuis geweest om spullen te wisselen en te wassen. Daarna de sleurhut weer achter de auto en hup op pad. Meestal hebben we nog geen idee waar de reis naar toe gaat alleen dit jaar wilden we naar de kust en in Nederland. We eindigden dus in Rijnsburg op de Koningshof. Een prachtig mooie camping midden in de randstad. Fietsen naar het strand, Leiden, Den Haag alles ligt vlak bij elkaar. Het was echt strandweer dus het kon niet mooier. De Camping is super lux, schoon en gemoedelijk. Wat nog mooier is dat het erg internationaal is, Duitsers, heel veel Engelsen, Schotten, Tsjechen, Spanjaarden, Italianen en Hongaren hebben we gezien. We hebben in het buitenland wel op campings gestaan waar er minder buitenlanders waren, dus voor het internationale hoeven we niet naar het buitenland. De camping ligt ruimt 10 kilometer van Schiphol en dat is wel een min puntje: het vliegtuiglawaai. Je hoort me niet klagen want dan had ik thuis moeten blijven.... rust. Maar als je bedenkt hoeveel mensen in dat lawaai moeten leven. Je went eraan en als de wind anders staat hoor je ze niet want dan gaan ze een andere richting uit. Indrukwekkend om die reuzen op te zien stijgen maar ook wel een hoop herrie.
Door de loop van de jaren hebben we de meeste Noordzee stranden wel bezocht alleen Katwijk waren we nog niet geweest. Het is wat mij betreft een van de leukste badplaatsen. Wel een beetje raar om naar de randstad op vakantie te gaan maar het is ons goed bevallen. Ik denk dat we de Koningshof nog wel eens weer aandoen.
Ze hadden wireless op de camping en dat was gratis. Een leuke voorziening waar driftig gebruik van gemaakt werd. De snelheid was niet geweldig maar wat wil je als je het gratis krijgt. Ik denk dat campings de komende jaren nog wel te maken krijgen met een toenemende vraag naar bandbreedte. Want als er 50 mensen tegelijk op een verbinding gaan zitten blijft er niet veel van over van de snelheid. Grappig om te horen dat een van de buurkinderen opeens riep: Mam, je hebt mail.
Goed of niet goed, internet op vakantie begint ingeburgerd te raken. Allways on.

2 gedachten over “Weer thuis

  1. Milan

    Jan, wat doe je nou? Op vakantie in de Randstad?! Al kan ik het me wel voorstellen hoor, ik woon onder een van de aanvliegroutes van Schiphol en ergens doet het me beseffen dat ik leef šŸ˜‰ Mocht ik ooit terug gaan naar het Noorden, dan wil ik graag in Eelde gaan wonen. Trouwens voldoende leuke plekken te bezoeken daar in Rijnsburg e.o. denk maar eens aan de ESA, Leiden met z'n vele musea en natuurlijk het Tikibad bij Wassenaar...

  2. Jan Hut

    Hallo Milan,
    leuk je weer even te horen en het was ook voor ons een verrassende ervaring om naar de randstad op vakantie te gaan. Inderdaad veel te beleven (dat wist ik ook wel) maar juist zo leuk omdat het daar zo dicht op elkaar ligt. Afstanden zijn daar niet. Leuk om er op vakantie te gaan en dat doen we nog wel eens maar ook wel weer blij thuis te zijn. Niet verder vertellen van die rust hier šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *