Menu Sluiten

Mannendingen


,

2 weken geleden stuurde ik een foto van de huishoudbeurs. Dat was een onvergetelijke ervaring voor me….. Toch was mijn bezoek met Nieko aan de motorbeurs afgelopen week meer mijn ding. Want hoewel ik me door de loop van de jaren steeds meer ben gaan interesseren voor de menselijke aspecten in het leven, techniek blijft me ook boeien.

Het snelle chroom en kunststof zijn niet helemaal mijn ding, De motoren waar we thuis op rijden, kunnen al lang het motor bejaardenhuis in. 24 en 30 jaar oud. Maar fantastsch te zien hoe de techniek door de loop van de jaren ook daar is verfijnd. Een simpel ding als een uitlaat is inmiddels een kunstwerk geworden weggewerkt in het ontwerp. Frame en stroomlijn  zijn steeds doordachter. Wat een verschil met de mortoren in de garage.

Jaren geleden zijn we begonnen met het organiseren van motortoertochten en dit jaar hebben we de 25e editie. Ooit begonnen als een probeerseltje inmiddels een vast onderdeel op het programma van het dorp tijdens koninginnedag en de feestweek.

Het uitzetten ging eerst met de kaart op schoot, inmiddels is de navigatie apparatuur een handig hulpmiddel. De komende week is er ook weer de Cebit. We gaan er ook dit jaar met het ICT Platform naar toe. Inmiddels voor de 6e keer. Daar is ieder jaar misschien nog wel het duidelijkst te zien hoe snel nieuwe technieken inburgeren. De eerste keer dat we er kwamen was er hooguit één leverancier van navigatieapparatuur te vinden. Vorig jaar was er een hal mee te vullen. Energie en ICT was vorig jaar nog een hoekje in Future parc. Ik heb me er nog niet in verdiept maar vast dat het nu veel groter is. We zullen het zien.