Spring naar inhoud

CeBIT 2009

De Cebit reis van het ICT Platform zit er weer op. Dit jaar werd de reis net als vorig jaar georganiseerd samen met deNetwerkbus

Het was de 6e keer dat we de Cebit bezochten en in de media was te lezen dat er in 2009 25% mindere stands waren. Dat was ook wel te merken maar het blijft dan toch nog een gigantische onderneming om alles te zien. De bedrijven uit het oosten waren er nog wel maar inmiddels minder massaal. Dus minder spulletjes gadges en hardware.
Een aantal telecom leveranciers lieten nu ook verstek gaan. Maar zoals gezegd er is meer dan voldoende te zijn. Over de 30 kilometer aan gangpad dus moet je van goedehuizen komen om dat allemaal af te lopen en dan ook nog zo nu en dan ergens stoppen om informatie in te winnen.

Groot aangekondigd was Green IT meaar om eerlijk te zijn bleef dit vaak op conceptueel niveau hangen. Maar het is duidelijk dat al die IT in de toekomst wel energie zuiniger moeten gaan worden.

We waren uitgenodigd om op zaterdag langs te komen op de stand van OFFIS uit Oldenburg. Daar kregen we een demonstratie van hun flying robot. Ze hadden een quadrocopter. Een helicopter met 4 eiken die atonoom kan vliegen. Je stelt het apparaat in opp een bepaalde positie en hoogte en het vliegt daar naar toe en blijft dan hangen met een precicie van 1 vierkante meter. Dat kan hij doen zelfs met een windkracht 6. Matthias was weer als vanouds op dreef om er over te vertellen. Het zou leuk zijn om de demonstratie ook eens in Groningen te laten zien. We hebben er al een aantl leuke toepassingen voor. De Quadrocopter kan een gewicht verplaatsen van maximaal 1 kilogram en het kan een half uur in de lucht verblijven. Zoals het nu lijkt zit ik over 2 weken in Oldenburg om eens door te praten over de toepassingsmogelijkheden. Koos Boertjens maakte een leuke opname van de demonstratie. De foto's van Koos zijn te zien door op het kleine fotootje te klikken.

Flying Robots from Koos Boertjens on Vimeo.
Traditie getrouw was een groot deel van de groep tot slot te vinden in de Bierstube. Wat mij betreft blijft de CeBIT de komende jaren in mijn agenda staan en de samenwerking met de netwerkbus bevalt uitstekend, prima verzorgd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *