Menu Sluiten

Oeps

Er zijn dingen die overkomen je en die je wel graag terug wilt draaien. Vandaag overkwam me weer zo iets. Iemand stuurde me een uitnodiging voor Facebook. Daar heb ik al een poos een account maar deed er eigenlijk niets mee.

Dus de uitnodiging toch maar aangenomen en gelijk maar even gekeken wat er tegenwoordig te beleven valt op Facebook. Niet veel dus op mijn eigen pagina. Maar eens kijken wie er meer uit mijn adresboek nog meer op Facebook zitten. Dus even Facebook in mijn adresbook laten kijken en dat waren er toch een stuk of 80 contacten. Hmmm sommigen dus een uitnodiging gestuurd. Vervolgens vroeg Facebook me of ik alle andere mensen in mijn adresbook ook een uitnodiging wilde sturen en voor ik er om dacht klikte ik op OK. 

 

Oeps!!

 

Want mijn adresbook is redelijk gevuld. Ik vermoed dat meer dan 1000 mensen een mailtje van me (via Facebook) hebben gekregen. Even later regende het "out of office replies". Gelijk maar een berichtje achter gelaten op facebook met de melding dat het niet de bedoeling was. Wat vervolgens mij 2 mailtjes opleverde met de opmerking: hoezo of wil je niet dat we geconnect zijn, wel met een smiley er achter.

Het kwaad is al geschied. Dit wordt natuurlijk de nieuwe vorm van spam als het spamverbod ingaat over een paar maand. Want daar is weinig aan te doen. Iemand heeft aangegeven met je verbonden te willen zijn kan moeilijk mail betitelen als spam.  

Tot zo ver mijn schaamtegevoel, ik had wel gelijk een paar mailtjes en één telefoontje van mensen die ik een poos niet had gesproken dus had het toch nog zijn nut. Maar als ik het had kunnen terugdraaien had ik het zeker gedaan. Veel mensen zijn nu op vakantie dus het zal nog wel een poosje nadruppelen.

In facebook heten de contacten vrienden. Wel een beetje een zware aanduiding voor de 36 contacten die er nu staan want hoeveel vrienden kan je hebben, maar ik durf daar niets meer van te zeggen. Ik heb dus  36 facebookvrienden en daar zeg ik niets te veel of te weinig mee.