Spring naar inhoud

De vierdaagse en innovatie

Het zit er weer op mijn 2e vierdaagse. En om eerlijk te zijn viel het me niet mee. Vorig jaar was zwaar maar dit jaar had ik vanaf dag 1 blaren en dan is de pret van het lopen er een heel klein beetje af. Maar voor de rest was het weer een geweldige week.

We kregen kaartjes voor de vlaggenparade. Dit jaar waren er minder bezoekers dan vorig jaar en volgens mij worstelen ze een beetje met de opzet want het was altijd op de maandagavond maar veel lopers kwamen dan niet omdat ze de volgende morgen weer vroeg op moeten. Dus naar de zondagvond maar het stadion was lang niet vol. Maar dat is natuurlijk ook maar bijzaak het gaat om het lopen en dat begon op dinsdag. Een mooie warme dag en woensdag eigenlijk net zo.

Donderdag kregen we de 7 heuvelentocht en ergens aan het begin van dat deel begon het te regenen, spoelen. Gelukkig stonden op 2 plaatsen langs dat stuk kennissen en ik verheugde me op het gelukstelegram die voor me klaar zou liggen bij het Dagblad. Jawel ik kom er niet omheen ook in deze weblog het Dagblad. Lezers konden een gelukstelegram sturen naar de lopers die afgehaald konden worden bij de camper van het Dagblad. Wel uhhh in mijn geval was er iets mis gegaan. Er was geen telegram voor me. Dat kwam veel voor volgens de knorrige dame achter de tafel met de dozen met enveloppen (zo mooi illustratief, ze leven nog in de papieren wereld). Mensen vulden het verkeerd in en er waren al veel meer teleurgestelde lopers geweest. Er waren telegrammen geweest met lieve Ria zet hem op. afz. Klaas ja en daar kan je natuurlijk niks mee volgens de dame. (gewoon allemaal afdrukken in een krantopmaak en meegeven aan belangstellenden lijkt me, gratis tip voor de volgende keer).


Onze dochter had het ook willen doen maar een week voor de tijd was de site al gesloten. Blijkbaar hebben ze een week nodig om te printen en in enveloppen te stoppen. Dat kan volgens mij allemaal soepeler. En als een applicatie niet goed wordt gebruikt ligt het natuurlijk aan de gebruiker. De liefde tussen het Dagblad en mij was al niet zo geweldig maar na ruim 100 kilometer lopen en in de stromende regen was dit niet de opkikker die ik verwachtte. Ach ik zie de humor er ook wel weer van in. Mijn nicht Coby die heel stoer 4 keer 50 kilometer heeft volbracht moest ook de gelukstelegram missen. Terwijl haar man wel een had verzonden.

De vierdaagse innoveert. Dit jaar konden lopens aan de hand van het telefoonnummer gevolgd worden waar de lopers waren. Vorig jaar was dat nog met een sensor in de schoen van een aantal geselekteerde lopers. Nu was het  mobiel van KPN te traceren. Controle posten knippen nog als vanouds een merkteken in de controle kaart maar op 2 punten was er een proef met het scannen van de badge. Ik vermoed dat ze volgend jaar meer scannen en minder knippen. Langs de route stonden camera's waarmee de ontwikkelingen gevolgd konden worden en de beelden waren te zien via de site. Kortom met beproefde technologie veranderingen doorvoeren.

Ik had zelf mijn trackr niet aan staan. Had gekund maar de accu houdt het geen 8 uur vol met een werkende GPS en UMTS verbinding. Misschien een volgend jaar.

Het hele sanitaire gebeuren blijft een worsteling met zoveel mensen. Soms waren de wachtrijen voor de toiletten wel erg lang. De sponsor van vorig jaar was afgehaakt. Nu geen humoristische borden "gesponsord door Edet toiletpapier" met een bijschrjft het toiletpapier is op. 

Maar we zijn weer thuis, de eerst afspraken doemen weer op, het hooi moet nog van het land, het erker geschildert en er staan nog een paar dagjes uit op stapel. Vakantie 2009.

 

 
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *