Menu Sluiten

Android

Maandag is het zover en stap ik over van Vodafone naar KPN. Dat heeft ruim een maand geduurd terwijl er 3 maanden voor staan dus dat is een meevaller. Blijkbaar heb ik nog teveel groen in mijn bloed om Vodafone te kunnen waarderen. Maar de hoge nota´s het het niet inzichtelijk kunnen krijgen van mijn gebruik maakt dat ik maar snel weer overstap. Ik kreeg een paar weken geleden de uitnodiging van Vodafone om mijn zakelijk account in te stellen dat was toen weer mogelijk maar ik heb er wel een jaar op moeten wachten en tussentijds steeds wel geprobeerd maar steeds als reactie: "Deze service is op dit moment niet beschikbaar meldt u aan om op de hoogte gehouden te worden". Dat gebeurde dus een poosje geleden nadat ik mijn overstap in gang had gezet. Jammer maar te laat. (Ik was toch wel overgestapt) 

Waarschijnlijk ben ik bij KPN meer kwijt maar dan kan ik wel zien waaraan en kan er naar handelen.  Het werd ook tijd voor een nieuw toestel want de vorige was gesneuveld vlak voor de eindstreep. Ik had gehoopt dat de Nexus One in Nederland te krijgen zou zijn maar dat is dus niet het geval het werd dus een HTC Hero met het Android besturingssysteem van Google. De iPhone was ook een keus geweest maar in die die gebruikersgroep voel ik me niet thuis. 

De Hero is meer "de iPhone voor de gewone man."  Het zit er allemaal op. OK mutitouch ontbreekt en andere leukigheden die mij niet zo aanspreken. Net als velgen van Auto’s. Sommige mensen gaan daar helemaal van uit hun dak. Mij doet het niet zoveel. Overigens vindt ik het over het algemeen wel leuke mensen die kicken op dat soort leukigheden.

Terug naar mijn Hero. Een feest van herkenning want ik ben een fan van widgets, plugins, extensies of hoe ze ook maar heten. Van die kleine programma-tjes  die je in een browser kunt laden waardoor je agenda met een muisklik in beeld is, je een pagina kan posten op twitter of gelijk selectie van een pagina kan opslaan als plaatje. Met Android is dat niet anders. Met Windows Mobile moest ik dat downloaden, installeren en dan bleek het "net niet je dat" te zijn. Wat ben ik aan het klooien geweest om mijn agenda op mijn PC en mobiel te synchoniseren. Om over mail ophalen maar te zwijgen. Het zal hem wel aan mij liggen maar wat is Microsoft dan houtje touwtje. Wat nog onvolprezen is is het office pakket. Maar meer ook omdat de hele wereld er mee werkt.

Feest dus, Hero aangezet, wifi werd gelijk gevonden en aangemeld bij Gmail en klaar alles binnen handbereik. Mail, agenda Twitter, Facebook, Youtube, navigatie het was er allemaal. Nou ja een mooie toegang tot Picasa (van Google) ontbreekt vreemd genoeg terwijl Flickr wel naadloos werkt. Het uploaden van een gemaakte foto naar al deze sites (dus incl. Picasa) is een fluitje van een cent.

Een toepassing vond ik fantastisch. Twitterberichten bekijken die in je directe omgeving worden verstuurd. Met een vorm van een radar kan ik ook zien waar die twitteraar zit. De afgelopen week was ik ergens in Groningen waar 3 brandweer auto’s 2 ambulances en 2 politieauto’s een straat in schoten. De kans is groot dat dat iemand er over heeft lopen twitteren.  Normaal gesproken krijg je alleen de tweets van je "kennissen" Deze toepassing kan Twitter op een ander niveau brengen. Maar misschien ben ik nu te optimistisch.

Nu nog even wachten of bellen ook zo goed werkt 🙂 want daar was het om begonnen. Maandag ga ik over.