Menu Sluiten

Google Buzz, mijn Hero?

Voorlopig is Buzz nog niet mijn Hero. Ik ben nog lekker aan het spelen met mijn nieuwe telefoon de Hero en ik was er erg mee in mijn nopjes. Zoals ik al melde: de iPhone voor de gewone man. Prachtig al die gratis Android Widgets. Ik had net ontdekt dat er een toepassing in zit dat ik over Google maps de twitterberichten kan leggen en vervolgens zien wat er in mijn omgeving gekwetterd wordt. Dat valt overigens best tegen (zeker als je bij mij op het dorp kijkt).

Mijn gevoel zei dat dit in de toekomst wel eens een hit zou kunnen worden wan leuk natuurlijk dat ik de berichtjes van min of meer wildvreemden kan zien. Tot nu toe heb ik een stuk of 40 mensen in mijn titterlijst staan die ik ook echt ken, heb ontmoet en ik volg een aantal mensen waarvan ik verwacht dat ze iets bijzonders te melden hebben. Maar dat valt wel een beetje tegen want de een twittert eens per 30 dagen en een ander 30 keer per dag. Beiden is natuurlijk niet goed of niet slecht. Als ze er lol aan hebben en denken dat de wereld er op zit te wachten: ga je gang. Uiteindelijk is dat met mijn weblog net zo. Iedere week een verhaaltje en wie het lezen wil is welkom.

Ben ik net overtuigd dat lokaal getwitter wel eens een stap voorwaarts kan zijn kom Google met Buzz. Een twitterachtige dienst heel erg verweven met Gmail en het komt het best tot zijn recht als je het combineert met Google maps. Mijn wens vervuld zou je zeggen. Mooi Niet.

Hebben die jongens van Google even niet genoeg nagedacht over privacy. En dat is slecht voor een club die "Do no evil" als slogan heeft. Nu hebben ze de grootste missers verholpen. Ik kan eenvoudiger dingen blokkeren. Dat is het voordeel met online applicaties. er hoeft geen software gedistribueerd te worden.

Maar waar ik meer teleurgesteld in was, dat het (nog) net werkt op mijn Hero. Ik heb het besturingssysteem 1.5 en het werkt alleen goed op 2.0. Nu komt HTC waarschijnlijk vanaf maart met een update. Toch is het balen heb ik dan toch de verkeerde keus gemaakt. Mijn HTC is een stuk minder leuk. Mijn blog van 13 december  ging over kiezen en hoe je ongelukkig wordt van veel keus. Want had ik nu toch een ander toestel moeten kiezen met gelijk Android 2.0 zo die al in Nederland te krijgen zijn? De iPhone schijnt ook goed met buzz uit de voeten te kunnen. Toen brak mijn klomp, ben ik Google fan doe alles met Gmail en heb ik een nieuw mobiel toestel met het besturingssysteem van dezelfde jongens, werkt het niet. OK in de loop van de week kwam er de mogelijkheid beschikbaar dat het eventueel werkte op een unsupported device. Lekker gevoel is dat, heb je een nieuw toestel, wordt je ingepeperd dat je een oude versie hebt.

OK Jan, tijd om volwassen te worden. Het gaat 2 keer nergens om. Mijn telefoon doet het prima en ja er zitten een paar dingen niet op. En waarschijnlijk heeft een ander toestel een betere camera kan langer met een batterij, Multitouch is leuk maar werkt bij mij alleen met de browser en foto’s en dan ook nog niet eens zo soepel als de iPhone. Maar ik ben er super tevreden over. Net als over mijn internet aansluiting die maar 2Mb/seconde haalt. Maar ik moet het er even mee doen omdat we gekozen hebben landelijk te gaan wonen en we ver van de KPN centrale zitten en kabel helemaal niet in de buurt komt.

Google is aan het uitrollen dus het zal vanzelf wel komen. Op zich al razend knap om dit zo de markt in te drukken. Opeens is het er. Wat een verschil met de iPad waar maandenlang een buzz aan vooraf ging. Moet ook wel want dat spul komt op de plank te liggen en moet eerst voldoende markt voor zijn. Een mooier voorbeeld van het verschil tussen de eigenschappen van een product en een dienst kan ik me niet voorstellen. Een product moet je op voorraad hebben een dienst is beschikbaar is me ooit geleerd. (of zo iets, marketing heeft me nooit echt gegrepen). Dus Apple moet ons eerst lekker maken, ons het concept aansmeren ons er klaar voor maken. Als je het dan koopt voor veel geld kan je niet meer zeggen dat het tegenvalt. Mooi design, ziet er gelikt uit, navigeert geweldig. Google gooit het gewoon online en ziet of het gebruikt wordt.  Komt er commentaar, gelijk aanpassen. Nu begrijp ik ook waarom het toestel van Google nog niet te koop is in Nederland.

Ik vergeet het bijna te vertellen ik kan inmiddels ook bellen met mijn Hero en ook dat gaat goed. Weer vertrouwd met KPN.