Spring naar inhoud

Veranderingen en het lipje van #Brinta

Pasen en voorjaar zijn voor mij altijd synoniem voor veranderingen. Onze dochter is geboren op stille zaterdag (de dag voor Pasen), het is de tijd van lammetjes, mijn vader is 31 jaar geleden overleden op stille zaterdag, 27 jaar geleden waren we net verhuist voor pasen en dit jaar zitten we midden in de verhuizing. De tijd rond pasen is vol met herinneringen. 

De natuur staat op openbreken en zakelijk lijkt het ook wel of alles rond deze tijd moet vernieuwen. Ik zag dat Google perspectief brengt in streetview, vanaf 1 april zijn onze huizen (ja we hebben er nu tijdelijk 2) in 3D te zien. Maar ook Mijn dagblad het Dagblad van het Noorden is nu een krant van formaat geworden. Het is me niet helemaal duidelijk of je ze het formaat hebben aangepast aan de kwaliteit want het is veel kleiner geworden. Dat scheelt een stuk schrijven want het oude formaat vroeg wel heel veel letters om te vullen.  Regelmatig bestond de krant maar uit 5 gedrukte vellen. (dubbelzijdig en gevouwen maakt dat dan 20 pagina's). Maakt je het formaat de helft dan heb je met dezelfde vulling opeens 40 pagina's. Natuurlijk hebben ze het met de nodige bombarie omgeven want de lezers moeten de meegenomen worden in de verandering. En ja het is een handzamer formaat maar ik ben bang dat er nog iets anders achter zit.1 april is heel strategisch gekozen. Over een lange periode zijn er bijzondere dagen. Dus de lezer kan niet echt vergelijken tussen de oude en nieuwe editie. 1 april was de aankondiging, in het nieuwe formaat, 2 april goede vrijdag, met veel advertenties over het paasweekend. Dan de zaterdagkrant in het oude formaat en dan pas dinsdag weer in het nieuwe formaat. ik ben benieuwd waar het op uit draait. de wervende advertentie die ons al wekenlang is getoond belooft weinig goeds, een heel klein formaat en zo te zien ook nog eens erg dun. Volgens de foto passen er met gemak 2 in de achterzak. Gelijk donderdag geprobeerd, nou mooi niet. Maar ik heb waarschijnlijk kleine zakken. Voorlopig was de (zater)dag krant gisteren ook nog te laat. Maar hij was er wel. En ik ben benieuwd hoe dik of dun het Dagblad van het Noorden in komkommertijd is. 

Voor zover ik het nu kan zien hebben ze de regio's verder vergroot zodat we nog meer nieuws op afstand krijgen. Eerst hadden we editie Westerkwartier dat werd editie noord west en ik vermoed dat het regionieuws nu nog verder weg komt. Maar dat zal de komende week duidelijk worden.

En nu ik toch een beetje op de mopperstoel zit moet me nog een "brandende" kwestie van het hart. Een poos geleden hebben ze het pak Brinta mijn favoriete ontbijt, veranderd. Er was altijd een simpel klepje wat je kon indrukken. Dat is nu veranderd er zit nu een raar los lipje wat je moet verwijderen. Dat zwerft dan ergens los rond. Ik trof het ook al eens in het bord, getver. Vervolgens ontstaat er een onhandig tuitje wat bij mij nooit blijft zitten. Volstrekt onduidelijk waarom deze verandering er is gekomen het lijkt me een ingewikkelder proces om het zo te maken. Wie zou me kunnen helpen? Ik wil mijn vertrouwde klepje terug.  Brintaeters aller landen verenigt u!!!

 

 

1 gedachte over “Veranderingen en het lipje van #Brinta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *