Menu Sluiten

Grote schoonmaak

Een eigen boek uitgeven ligt nu binnen de mogelijkheden van een ieder. Je maakt een document aan, laadt het op naar een online uitgever en even later ligt het in de bus. Met foto albums is dat al heel gebruikelijk maar weinig mensen weten dat dat ook met boeken goed te doen is. Zo is deze weblog ook in boekvorm verschenen vorig jaar. 7 Jaar webloggen. Tijd om begin juni een nieuwe uitgave te maken met als titel 8 jaar webloggen. Ik denk dat ik wacht tot 10 jaar maar dan is het inmiddels wel een pil geworden van 400 pagina's.

Ondertussen is het in mijn omgeving bekend dat ik wel eens een boek maak. Een poosje geleden hebben we een boek uitgebracht over de streek waar ik ben geboren en getogen. Melle Postema was de schrijver en had al een een document klaar en we moesten alleen nog de opmaak wat aanpassen. Hoewel even… want dat is nog best een klus. Maar zo verscheen het boek "van Breemhaar tot Nij Bremen"

 Zo is ook een oudere dame bij ons op het dorp (91 jaar) bezig met het schrijven van haar belevenissen. Dat doet ze met behulp van Speech to text. Ze spreekt in en gelijk verschijnt de tekst voor haar ogen. Ook niet helemaal nieuw want toen ik ergens in 2003 met een bouwproject bezig was op de Dominicaanse Republiek. was daar een mede reiziger die daar ook gebruik van maakte. Dit  omdat hij een lichamelijke beperking had. Dat was toen een kostbare zaak maar tegenwoordig heb je voor een paar tientjes ook de mogelijkheid. Die oude mevrouw is daar druk mee bezig en zo nu en dan loopt ze vast met de computer en dan is een oud buurman die haar helpt. Maar als die er niet is mag ik op komen draven. Ze wil over 2 weken klaar zijn want dan moet ze nodig met de schoonmaak aan de gang want daar is ze al veel te laat mee.

Ik ben ook begonnen met de grote schoonmaak want ik kwam erachter dat ik door de loop van de jaren wel heel veel abonnementen heb verzameld. Dus laatst maar eens een hoop fysieke post opgezegd en toen aan de slag met mijn abonnementen via mail.En om eerlijk te zijn: dat gaat in veel gevallen heel erg soepel. De meeste bedrijven begrijpen het prima. Onderaan de mail staat vaak een zinnetje Stelt u geen prijs meer op toezending van deze informatie. klik dan hier. En zo is mijn mailstoorm mooi een stuk kleiner geworden.

**** Onderstaande tekst is aangepast naar aanleiding van een reactie van opdrachten.nl. Lees even door tot het eind*******

Maar sommige bedrijven hebben het nog totaal niet begrepen. Het lastigste maakte de site www.opdrachten.nl het me. In het verleden had ik me er eens ingeschreven. Juist bij deze site omdat die het meest aansloot bij mijn werkgebied. En volgens mij heb ik er ook eens geprobeerd een opdracht uit te krijgen maar toen ik probeerde via de site een opdracht in te zien kwam ik in de wereld van bemiddelaars terecht die me vroegen eerst € 10 euro te storten. (die € 10,- was dus niet voor opdrachten.nl die service kost niets) Dat deed ik. Profiel ingestuurd met motivatie en vervolgens niets meer gehoord.  Dat is niet nieuw dat gebeurt me in het echte leven als zelfstandige ook. Wil je een voorstel maken en vervolgens hoor je niets meer. Onderdeel van zakendoen. Dus ik liep er over te denken om de mailstroom van opdrachten.nl te stoppen. 

Dus even gekeken onder aan de mailing die ik dagelijks krijg want zo had ik dat ingesteld. Daar staat: Voldoet deze email notificatie niet aan uw wensen? Of wilt u liever geen notificaties meer ontvangen? Pas dan uw voorkeuren aan, nadat u bent ingelogd, in ´Mijn gegevens´.

OK ik moet dus inloggen maar help hoe was dat ook alweer? Dat lukte me wonderwel anders had ik  ook nog de toegang moeten regelen password vergeten etc. Vervolgens moest ik al mijn voorkeuren wegklikken. Tot mijn grote frustratie moest ik de verplichte vraag invullen welke provincie ik woonde. Zijn ze helemaal betoeterd. In plaatst van hun bestanden te verrijken wil ik uit hun bestand. Hèhè ik kon de gegevens opslaan. Pfoeh.

Maar wacht eens…. het enige wat ik nu heb gedaan is dat ik geen opdrachten meer krijg. Maar dat wil ik niet alleen, ik wil niets meer met ze te maken hebben. Die optie heb ik nergens gezien. Dus straks krijg ik een mailtje waarin ze me vertellen dat het pro account goedkoper of duurder is geworden. Dat wil ik natuurlijk niet want eigenlijk wil ik niets meer van ze horen. Toch maar even weer ingelogd want dat kan natuurlijk nog gewoon, ik zit nog gewoon in hun bestand. Dan maar een reaktieformulier ingevuld waar ik weer mijn gegevens moet invullen!! Die ze dus al van me hebben! In gewoon Nederlands gevraagd of ik uitgeschreven kan worden. En ook het verzoek of ze de procedure willen aanpassen. Daarop kreeg ik het volgende mailtje:

Uw gegevens hebben wij per direct uit onze bestanden verwijderd.
Wat de eventueel aan te passen procedure betreft: dit zullen wij onder de loep nemen.
Met vriendelijke groet,

Ik twijfelde er aan dat ze iets gingen aanpassen. Het is natuurlijk niet leuk want heb je net een mooi bestand met gebruikers aangelegd moet je het ze eenvoudig maken om uit te schrijven. Klopt, maar dat zorgt er ook voor dat ik me eenvoudig weer inschrijf. Nu ben ik weg en blijf ik weg. In mijn beeld is het geen prettig zaken doen met die jongens. Dat is wel een beetje hard uitgedrukt want ook achter opdrachten.nl zit een hard werkende ondernemer die mijn mail nog beantwoord om 19.48 uur. Maar hoewel ik amper zaken met ze gedaan heb, hebben ze me wel "gefrustreerd" met het uitschrijven. Dat hoort net zo simpel te zijn als inschrijven. 

Na een aantal weken kreeg ik een reactie van initiatiefnemer van opdrachten.nl. Eerst een beetje knorrig 🙂 , logisch want Deze blog was niet leuk. Maar de mail besloot met

De website van opdrachten.nl wordt op dit moment op de nodige onderwerpen aangepast.

Eén van de onderwerpen die wij hierin mee zullen nemen is de eventuele aanpassing van de uitschrijfprocedure.
September a.s. zullen wij de nieuwe website lanceren.

Wat mij betreft een nette reactie. En of ze het doen? Daar ga ik me niet verder in verdiepen. Mijn inschrijving is ongedaan gemaakt. Ik kon mijn "ietwat vervelende" ervaring kwijt en kreeg een keurige reactie. Ik wens ze veel succes bij opdrachten.nl Een site die wel voorziet in een behoefte alleen niet voor het type opdrachten dat ik zoek. Dus ben je op zoek naar opdrachten schrijf je in bij opdrachten.nl, die is opgezet door een attente ondernemer die opkomt voor zijn bedrijf.

Het opschonen van al die mail abonnementen was even wat werk maar de mails zijn wat afgenomen.  Maar ach als ik het vergelijk met schoonmaken… er zijn nu eenmaal leuke klussen. Het schoonspuiten van het groene terras vind ik leuk het geeft je gelijk voldoening. Het schoonmaken van de dakgoot is veel meer gedoe. Maar moet ook gebeuren anders raken ze verstopt.. Net als mijn mailbox verstopt was met dorre mails waarmee ik toch niets meer doe.