Menu Sluiten

Loop je mee op het Transformatiepad?

SONY DSCVorige week was er geen blog. Sommige mensen hebben dat gemist…. ik ook 🙂 Vorige week was ik wandelen en de dagen erna had ik niet echt tijd om een blog te schrijven. Maar de wandeling bracht ook gelijk weer inspiratie.Dus hier gaan we weer.

 

Ina is de boosdoener ze wilde graag een etappe van het Pieterpad met me wandelen. Ze nodigde me uit om de eerste etappen van het transformatiepad te wandelen. Ze was geïnspireerd door mijn Pieterpad Experience, het Pieterpad wandelen met iedere etappe iemand anders. Ina gaat dat ook doen met als doel Linkedin contacten beter te leren kennen met als gespreksonderwerp transformatie. Nu was dat ook het onderwerp van mijn laatste blogs. Gelijk maar even kijken of we hetzelfde bedoelen met Transformatie. Ja dus Ina en ik zitten redelijk op een lijn. We zitten als maatschappij in een overgang, Dingen worden anders, het wordt nooit meer hetzelfde. De vraag is of die verandering via geleidelijke stappen gaat die we zelf in gang kunnen zetten of dat het ons “overkomt”, we kunnen het alleen ondergaan.

 

Natuurlijk kunnen we er ons wel op voor bereiden maar de ondergang van veel grote bedrijven zullen we wel meemaken. De afgelopen week veel gehoord over Crowd funding. Hoe banken langzamerhand minder invloed krijgen. Ik hoorde verhalen over de nog steeds dominante rol van banken. Mensen gaan weglopen als er een alternatief is. Er zijn voorbeelden van Lokaal geld. Dat gaat niet in weken of maanden maar dat er steeds meer mensen alternatieven zoeken is duidelijk.

 

Je hoeft het nieuws maar te volgen en je ziet scheuren bij grote bedrijven ontstaan. Laatst zei me iemand maar dat wordt chaos dat wil je toch niet? Nee eigenlijk wil je dat niet maar om daarom de maatschappij te laten regeren door mensen/bedrijven die zich boven de wet verheven voelen, lijkt me ook geen leuke gedachte.

 

Het is al langer dat ik er in mijn blog over schrijf. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor in de media. Zo zag ik vanmiddag een prachtige uitzending van het Filosofisch Kwintet.. Prachtig zoals het wordt verwoord. Gelukkig hebben ze het steeds over transformatie  Werk wordt anders, We gaan misschien weer toe naar een meent, kleine zelfvoorziendende gemeenschappen. Daar blogde ik al eens eerder over. Alle seinen wijzen er op. Hoe we dat gaan inrichten? Niet meer op de manier zoals het was. Laten we het daar eens over hebben.

Een prachtige uitzending absoluut het bekijken waard.