Menu Sluiten

Kunnen we de volmaakte mens maken?

We zijn met elkaar als mensen bezig in een hoog tempo de kleine bol waarop we leven onleefbaar voor mensen te maken. De aarde zelf zal wel blijven bestaan. Maar is het nog leefbaar als we zo doorgaan?

 

Nieuw is het niet want Alan Watts leefde van  1915 tot 1973 en hij voorspelde al dat het niet goed zou komen en velen met hem. Er is een mooie video gemaakt waaronder zijn stem een heftige boodschap brengt.

 

 

We moeten blijkbaar het roer omgooien maar hoe doe je dat? Alle verworvenheden opgeven? Niet meer vliegen of de auto laten staan? Maar als de rest van de mensheid gewoon doorleeft op de oude voet wat helpt het dan nog?

 

Langzamerhand zorgen dat er een betere mens ontstaat? En kan dat want we kunnen op dit moment erg veel. Dat blijkt uit de serie die de VPRO uitzendt: “De volmaakte mens”. Prachtig en beangstigend tegelijker tiid want wat er in die reportage te zien is geeft stof tot nadenken. Zoals de professor die voorstander is om te gaan selecteren op karaktereigenschappen al voor de geboorte. Want langzamerhand kunnen we ruim voor de geboorte al karaktereigenschappen waarnemen. De professor is voorstander van om een selectie toe te passen waar goede karaktereigenschappen zoals verantwoordelijkheidgevoel,  altruisme, empatisch vermogen een keuze zijn. Tegelijktijd kan er voorkomen worden dat er psychopaten ontstaan. WOW dat is nog eens een heftig onderwerp. We kunnen dus selecteren op mensen die een betere wereld voorstaan voor de mensheid.

 


Hmm mooie onderwerpen om het er eens met elkaar over te hebben. Het gaat over hoever we kennis die we hebben,kunnen / moeten toepassen. Morgenavond is om 23.00 uur de volgende uitzending van de Volmaakte Mens. En wil je er eens met anderen over hebben waar de grenzen liggen dan is er donderdag avond de meetup bij Seats 2 Meet in Groningen. Deze keer hebben we het over robots maar ik zie een duidelijk link naar de volmaakte mens. Je bent van harte welkom. Het worden boeiende gesprekken het onderwerp is belangrijk genoeg!!!