Menu Sluiten

Slapend rijk (of arm) worden bij de bankgiroloterij

Ik heb niet zoveel met loterijen. Nou ja, een lootje bij de toneeluitvoering of voor een lokale vereniging nog wel. Ze doen zelden een vergeefs beroep op mij. Maar staatsloterij, postcodeloterij en die andere ongein laat ik mooi voor wat het is. Tenminste dat dacht ik. Want wat is me overkomen?

Ergens in 1972 nam ik een girorekening. Want ik kocht een brommer en kreeg zakgeld overgemaakt. Toen heb ik me laten verleiden mee te doen met de giroloterij. Een keer in de 2 maanden werd een bedrag van 5 gulden van mijn rekening afgeschreven. Eens in de zoveel tijd kreeg ik een prijs(je) want mijn girorekening was mijn lotnummer en iedere trekking was er een prijs voor het laatste cijfer wat eindigde op het cijfer wat getrokken was. Leuk want zo nu en dan had ik een prijs en volgens mij ook een keer 50 gulden. Leuk.

Ik heb me er nooit echt om bekommerd want de prijsjes werden gewoon gestort. Tot afgelopen week toch een kijken of ik nog wel eens wat won. Nou dat was even een schok want de 2 maandelijkse trekking was veranderd in een maandelijkse trekking en 5 gulden is nu 14 Euro. Huh wat is er gebeurt? en hoe zit het met mijn prijsjes? Even terugkijken. Hmm de laatste keer dat ik een prijs had was op 11 december 2012 toen kreeg ik het geweldige bedrag van € 3,50 overgemaakt Even gekeken voor welk bedrag ik sinds die tijd aan looten heb gekocht € 1700!!!

WAT IS ER IN VREDESNAAM GEBEURT?

De 5 gulden werd waarschijnlijk 6 daarna 7 enzovoort. Een paar jaar nadat ik begonnen was kwam ook de bankloterij. Daarom heet het nu de bankgiroloterij. De ene maand de giro de andere maand de bankloterij dat kan ik me nog herinneren. Want toen heb ik nog overwogen om te stoppen. Ik ben toe als het ware gaan slapen volgde het niet meer maar het is totaal een andere opzet geworden.

Opeens zijn er 2 letters aan het eind toegevoegd. Dat maakt dat mijn kans van 1 op de 10 ook over was. Ze schermen met grote bedragen die te winnen zijn. Maar ik was juist gecharmeerd van het kleine. Nou ja ik kan ook gratis een VIP kaart krijgen waarmee ik gratis naar allerlei musea of voorstellingen had gekund. Nooit iets van meegekregen. Ik heb dus echt zitten slapen en troost me maar met de gedachte dat ik voor een deel goede doelen het gesteund. Maar eens kijken of ik ook steun kan krijgen voor ons leuk initiatief in Visvliet.

€ 14 per maand is toch wel een stevig bedrag per jaar. En nu zie ik ook dat er 15 trekkingen zijn per jaar. Huh dat maakt € 210,- per jaar. Nou ja nu kijken of ik het kan opzeggen. Die € 210 kan ik beter rechtstreeks besteden in mijn eigen omgeving.