Spring naar inhoud

Kampioenen

Zaterdagavond zat ik in de Euroborg te genieten van Jong Oranje. Een fanstastisch evenement. Het is toch een beetje de tijd van wedstrijden en competities. Vorige week was er weer de verkiezing van de Groninger Ondernemersprijs. <The Factor-E> een IT bedrijf dat groot is geworden met internettechnologie werd 2e. Het winnende bedrijf Variass uit Veendam lijkt me een bedrijf wat alles in zich heeft om terecht winnaar te zijn. Op hun site staan voor mij prikkelende zaken. Met name de ruimte voor innovatie maar ook ruimte voor goede doelen. Het bedrijf is onder andere werkzaam in energie, domotica klimaatbeheersing en telecommunicatie. Ik weet niet of ze te boek willlen staan als IT bedrijf maar als ze het niet zijn (en wie bepaald dat uiteindelijk?) dan zitten ze wel in de buurt.
De afgelopen week mocht ik een presentatie bijwonen van Jobclass van het bedrijf Case Builders. Het bedrijf won een paar weken geleden de NBL award.
Casebuilders maakt gebruik van een applicatie om leerlingen te kunnen profileren in waar de sterke en zwakke punten liggen. Vervolgen maken ze gebruik van E-learning om dropouts te scholen in ontbrekende vaardigheden. Ik wil het profiling systeem ook ingaan zetten voor het in kaart brengen van langdurig werkzoekenden in de ICT.
En om dan toch in de sferen te blijven van kampioenen. De afgelopen week had ik Peter Pinkster aan de lijn omdat zijn bedrijf 4RO over de 2e prijs had gewonnen in de ontwerpwedstrijd voor de meest toegankelijke website. De wedstrijd werd georganiseerd door Microsoft. Peter en Veronica zijn regelmatig te gast bij het ICT Platform. We hebben in het verleden het er eens over gehad om een bijeenkomst te wijden aan toegankelijkheid. Misschien een mooi onderwerp voor na de vakantie.
Voor de vakantie hebben we nog een bijeenkomst op 5 augustus. Deze keer een presentatie over web 2.0 en daarnaast een lik in de keuken van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Een organisatie die door de "dienstverlening" niet erg populair is bij de Nederlanders. Immers een brief van deze organisatie betekend meestal een boete. Dat ook deze organisatie meegaat met de tijd hopen we volgende week van Tjerk Zwanenburg te horen.

Powered by ScribeFire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *