Menu Sluiten

Kerstbijeenkomst

Het zit er weer op, we hebben de ICT platform bijeenkomsten voor 2007 jammer genoeg weer gehad. De kerstborrel was weer vanouds deze keer in wel een heel bijzondere locatie: de Martinikerk. De bijeenkomst was samen met draadloos Groningen. Er is al een poos een draadloos netwerk in het Centrum van Groningen. Voorlopig alleen toegankelijk voor studenten maar in de toekomst wordt het ook mogelijk voor andere gebruikers. Een klein 150 bezoekers hadden zich ingeschreven en er waren boeiende presentaties Er was een demonstratie door DMA studio’s.Ze hebben de Grote markt in second life nagebouwd en in deze vituele wereld waren beelden te zien van de echte wereld op de grote Markt. Het geheel werd afgehandeld via het draadloze netwerk van Draadloos Groningen. Fantastisch leuk om te zien alleen toen het via het grote scherm voor de zaak zichtbaargemaakt werd verbrak de verbinding jammer genoeg. Op zich jammer want DMA Studio’s had groot uitgepakt. Tot slot was er een presentatie van City life. Wederom was ik onder de indruk van hun aanpak en visie. Gelukkig lopen we er als Groningen niet ver achter aan. Toch leuk om te zien dat juist deze innovatieve aanpakken komen uit Hasselt en Leuven. Daar waar een redelijk overzichtelijke community is. Groningen past prima in dit rijtje en ik hoop dat we samen met Oldenburg over een paar jaar ook zo bekeken worden door de rest van de wereld.
De Netwerkborrel in de grote kerk was erg leuk er hing een leuke sfeer. Wat mij betreft een van de leukste kerstbijeenkomsten tot nu toe.