Spring naar inhoud

Kwetteren

Heerlijk die paar dagen vrij. Eerst Koninginnedag, voor mij is dat de traditionele motortoertocht. Een tocht van 150 kilometer voor motoren door Noord Nederland. Dit keer waren er 45 deelnemers een leuke groep daar doe je het weer voor. Het was de 22e tocht en langzamerhand wordt het steeds moeilijker om leuke weggetjes te vinden. Maar de deelnemers komen enthousiast terug en daar doe je het dan toch voor.
De rest van de dagen ben ik wezen lopen met Gemma als voorbereiding op de 4 daagse. We deden mee aan de Drentse Wandel 4 Daagse. We hebben daar 4 keer 20 kilometer gelopen en dat gaat prima. OK stelt nog niks voor, 4 keer 40 wordt toch wel even doorbijten. Maar we hebben nog 2 maand voor de boeg om te trainen en volgens mij moet het prima lukken.
Een paar dagen ben ik te volgen geweest met de trackr tool op mijn mobiel, handig voor Aukje thuis. Het is te zien via www.janhut.com Als we Nijmegen gaan lopen ben ik van plan voor het thuisfront dat helemaal operationeel te hebben. Alleen op dit moment is mijn accu snel leeg en als ik een telefoongesprek voer gaat het nog niet altijd vlekkeloos. Langzamerhand overwin ik wat de schroom om te roepen wat ik doe en waar ik ben. Want wie is daar in geïnteresseerd? Misschien een mooie brug naar twitter, ik heb het er wel een eerder over gehad. De internet toepassing waar je om de zoveel tijd in plaatst waar je bent of wat je doet. Voor buitenstaanders een rare manier van doen. Maar twitteren is engels voor kwetteren. Heel toepasselijk als je net 4 dagen in de Drentse bossen hebt gelopen.
De laatste dagen was het wel vermakelijk om te zien hoe Ritzo ten Cate (ik volg hem op twitter) de aanvaring kreeg met de afdeling communicatie van de RUG. Ritzo is bezig met een Minor studie "ondernemen" op te zetten en had daarvoor de titel/site www.ondernemenopjeRUG.nl voor bedacht. Heerlijk dubbelzinnig. Na een week kwam de afdeling communicatie erachter en de site moest de lucht uit.
Het leuke is dat je aan kon zien komen, Ritzo riep van iedere stap op twitter wat er gebeurde. Op 28 april meldde hij: Hoofd Communicatie van de RuG bemoeit zich dus ZELF met dit soort klusjes. En wel 's avonds om 2100hr! wat een arbeids ethos! jiha! De vraag is natuurlijk of het hoofd communicatie ook iets met twitter doet en Ritzo volgt.
Volgens mij stond het zaterdag pas bij ons het Dagblad maar dat was de editie West. Er is iets online aan de hand waar iemand die niet twittert zich weinig bij kan voorstellen. Met plaxo puls, twitter en allerlei andere varianten delen mensen op een totaal andere wijze informatie. Wat dat betreft stond er in de afgelopen week wel een teleurstellend stuk in de Elsevier. Een beetje werd er gesuggereerd dat twitter E-mail zou kunnen vervangen, dat dat nog niet zo is, komt door het kleine aantal gebruikers volgens de schrijver. Daarmee zit de schrijver er helemaal naast volgens mij. Twitter is totaal iets anders dan mail. Een mooie aanvulling en misschien wel krachtiger maar totaal iets anders. Terwijl ik dit zo schrijf hoor ik de volgens bij ons in de bomen kwetteren. waarom zouden ze dat doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *