Menu Sluiten

Ex-ICT burgemeester

Het was me het weekje wel. Even van achteren naar voren op een rij gezet. Gisteren met zoon Nieko naar de TT geweest ons jaarlijkse vader zoon ding. Deze keer gingen we voor het eerst beiden op motor. Onze oude beestjes staken wel een beetje af tegen al dat glimmend geweld. Een 30 jaar oude Honda en en oude leger motor vallen wel op in een gigantische lange rij moderne scheurmonsters. De Ducati’s, Aprilla’s, Honda’s één grote showroom. Maar hoewel we dan niet meekunnen in al dat geweld we rijden wel motor.
Dochter Gemma zit op Mallorca vakantie te vieren en we hebben haar al een paar keer aan de lijn gehad toch de zegeningen van deze tijd om er zo op afstand bij betrokken te zijn. Net zo goed als vrienden die nu door Spanje trekken met een oude leger vrachtauto. Mooi om zo nu en dan te horen hoe het gaat.
Woensdagavond een zeer leuke ontmoeting gehad met Jonathan Zuck, Voorzitter van the Association of competitive technologies een wereldwijde belangenorganisatie om op te komen voor de belangen van kleine innovatieve bedrijven. ACT was al eens te gast bij het ICT Platform en het was goed om Jonathan weer te zien.
Dinsdag was het dan eindelijk zo ver, ik mocht het voorzitterschap van het ICT Platform overdragen aan Edwin Kuipers. Het was een leuke bijeenkomst in Meerwold en mijn mede bestuursleden hadden Joop Boertjens gevraagd mij in het zonnetje te zetten. Warme woorden en als je dan zo terug kijkt hebben we wel heel veel gedaan en meegemaakt met het platform. Joop liet dat allemaal in vogelvlucht voorbijkomen. Ik blijf in het bestuur van het ICT platform dus het is niet allemaal over. Edwin is nu degene die benaderd wordt door de pers of hij mag deelnemen in plannen van gemeente of provincie.
Tijdens de bijeenkomst werd er ook ingegaan op het innovatief actieprogramma van de Provincie Groningen, een verhaal over Green IT en natuurlijk de slimme meter. Met name die laatste lijkt me een heel interessant traject. Door goed naar het verbruik te kijken kan afgeleid worden welke apparaten er nog aanstaan en daaraan gekoppeld welk aandeel van de elektriciteits nota zij hebben. Er draait nu een prototype en de eerste (beperkte) resultaten zijn erg goed.
Het zijn wel de projecten waar ik meer mee wil gaan doen. Als het goed is komt daar ook wat meer tijd voor en als we de uitkomsten op het gebied van intellectueel eigendom willen beschermen dan weten we ons gesteund door ACT.
Tot slot van de bijeenkomst gaf Edwin als nieuwe voorzitter een korte blik van de toekomst. Het zal een worden van veel samenwerken met andere organisaties, proberen overlap te voorkomen en de organisaties die dingen te laten doen waar ze goed in zijn. Het ICT Platform bestaat 9 jaar, staat tussen de partijen en wil als bindmiddel fungeren. In de visie van Edwin heeft het ICT Platform wel een kapstok nodig waaraan het allemaal opgehangen kan worden. Net zoals de regio Eindhoven zich profileert met Embedded. Tijdens de vakantie wordt een en ander uitgewerkt en Edwin en ik hebben na afloop van de bijeenkomst nog even samen wat gegeten en een ding is duidelijk we hebben beiden wel iets met het simuleren van de ICT sector in Groningen. Dat is iets wat ons bindt. Ik heb daar 5 jaar aan mogen meewerken op mijn manier, Edwin heeft er zin in en wat mij betreft schakelen we een tandje bij. Stappen we over van een Moto Guzzi oude stijl naar een supersnelle Aprilla, de liefde voor ICT is er zeker.