Menu Sluiten

Mashup

De mensen die me wat beter kennen weten dat ik iets met Hutspot heb. Een jongen van de gestampte pot. Ik noem het de laatste tijd ook wel Hutsspot, oftewel het plekje van Jan Hut. Mijn plekje is toch wel Zevenhuizen, simpelweg omdat ik daar al mijn hele leven woon en omdat mijn voorouders er als eeuwen woonden. Mijn wortels zitten wel erg diep in de Groningse veen / zand / potkleigrond.
Bij ons in de regio is het een mengeling van Gronings, Fries en Drents. Toch voelen we ons echte Groningers maar kunnen onszelf lang niet identificeren met noord en Oost Groningen maar noem ons geen halve Friezen want dat zijn we niet. Hoewel we in ons dialect wel Friese en Drentse woorden hebben.
Thuis hadden we een boerderij met koeien varkens, kippen en in het begin ook nog aardappelen bieten en tarwe. Tegenwoordig heet dat volgens mij een gemengd bedrijf.
Eigenlijk heb ik nu ook een gemengd bedrijf, van alles wat. Het zal nooit een wereld bedrijf worden maar dat past ook niet in de volksaard van de regio waar ik woon. Ik noem het ook wel een bedrijfskundig klussenbedrijf. Het toepassen van nieuwe (web)technologieën. Met simpele koppelingen zijn soms mooie toepassingen te maken. Dit zit dan niet allemaal in een website maar er worden allerlei koppelingen gemaakt met andere sites. Natuurlijk moet mijn eigen site er een etalage van zijn en de eerste aanzet is er inmiddels: www.janhut.com. Daar zijn inmiddels een aantal koppelingen in verwerkt. Dat gaat niet altijd helemaal goed want binnen een dag was de site gehackt Hup maar weer opnieuw gebouwd, nu de beveiliging iets beter gezet en hij draait na een paar dagen nog steeds. Er is ook een backup gemaakt dus het terugzetten is nu sneller te regelen (hoop ik).
Het toepassen van al deze koppelingen heet [[wikipedia:mashup]] en daarmee is het crikeltje weer rond want ik was immers een jongen van de gestampte pot.