Menu Sluiten

Kracht en attitude

http://www.astroblogs.nl/wp-content/uploads/2008/02/luciarijker.jpgSoms lijkt het leven voort te kabbelen en opeens is er allemaal beweging. Vorige week was het rustig, kan natuurlijk ook te maken hebben met de herfstvakantie, en deze week opeens volop activiteiten. Vandaag had ik naar 3 bijeenkomsten gekund, ik pas deze ronde want ik zit al weer dik over de 4 nieuwe visite kaartjes deze week.
Maar het was ook een week van oude bekenden. Maandag was er het MKB 2.0 event in Media Plaza. Het was een leuk weerzien in Utrecht en er is flink verbouwd en ook organisatorisch is er het een en ander veranderd begreep ik. Er zijn 3 nieuwe zalen bij gekomen, helemaal in het wit, witte stoelen en verlichting die in alle kleuren kan uitstralen. Bij de entree werd er water gebeamd op de witte vloer. Wat een leuk idee!
Het was een dag voor het MKB en wat je met Web 2.0 kunt als bedrijf. Leuke dingen gehoord hoewel het meeste natuurlijk niet vreemd was. Frank Jansen van www.frankwatching.nl was er ook en het was leuk om hem weer even te spreken. Een van de items was personal branding. En als er iemand niet helemaal past in de aanpak van personal branding dan is het Frank wel. Daarom is hij er ook nog steeds volgens mij. Toch is Frankwaching een van mijn favorieten.
Alle goede bedoelingen ten spijt is de boodschap die dag niet echt over gekomen. Bij de laatste presentatie vroeg de inleider: wie weet wat web 2.0 is en vervolgens durfde niemand de hand op te steken. Ook niet zo vreemd als er nooit een web 1.0 is geweest wat zou dan web 2.0 moeten zijn. Laat staan wat web 3.0 is. Dat de term aanspreekt bleek wel want de sessie was overbooked en trok een volle zaal van 220 mensen. Ik won een boek door de inleider van Lifehacking te wijzen op twitterbar. Misschien zijn we toe aan lifehacking 2.0.
Gisteravond mocht ik aanwezig zijn bij de verkiezing van zakenvrouw van het jaar van Noord Nederland. Een fantastisch leuke presentatie van Lucia Rijker, wat een indrukwekkend verhaal. Hoe je uitgaande van je eigen kracht energie kan halen uit ogenschijnlijk negatieve zaken. Ze had een gedicht die het heel mooi verwoordde, ik kan het alleen nog niet vinden op internet.
En oh ja Renske Bos won de verkiezing, nou ja verkiezing zij was de enige zakenvrouw in mijn ogen.