Menu Sluiten

Dagblad in Nood?

LogoWat is er aan de hand bij het Dagblad van het Noorden? Ik begin me de laatste tijd zorgen te maken. Allereerst natuurlijk de nieuwe indeling die er voor zorgt dat er minder prominent aandacht wordt besteed aan regio nieuws. De regio lijkt wel uit beeld te zijn bij het dagblad.
Ik krijg al weken de Drentse edite van I-ditie voorgeschoteld. Dit is de digitale versie die ik kan downloaden, tegen een kleine vergoeding per maand. Ik heb eerst maar eens een mailtje gestuurd dat de verkeerde editie is ingesteld en later gebeld omdat ik niks hoorde. Het blijkt dat die dienstverlening is uitbesteed aan Contendor een ander onderdeel van NDC/VBK.  Aan de vacatures wordt nog gewerkt volgens de site, ziet er allemaal erg onaf uit
En als ik verder kijk zie ik een woud van initiatieven:

  • ContendorTM
  • AttentmailTM
  • NieuwsdossierTM
  • ArchiefTM
  • ExpressTM
  • Regionale krantenbakTM   sorry ik bedoel De Regionale Krantenbank®

Waar zijn ze mee bezig? Op 24 oktober krijg ik een mailtje met de inhoud:
Geachte meneer Hut,
We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. U hoort nog
van ons.

Met vriendelijke
groet,

Contendor
Inmiddels is het dus 8 november, 2 week later, ik krijg nog steeds de Drentse I-ditie en verder ook niks meer gehoord.
De afgelopen week had ik vergadering met 6 andere mensen. 2 haddden hun abonnement bij het dagblad al opgezegd. Vanwege het ontbreken van lokaal nieuws. Het was ze nog niet opgevallen dat het was verhuist binnen de regio katern maar de opzegging was al gedaan.  Als dat ook maar een klein beetje representatief is gaat het dus helemaal niet goed bij het dagblad.
Maar eens gekeken op de site van het DvhN want ik wil eigenlijk wel een online discussie op de site van het Dagblad starten maar daar is het reageren uit de lucht gehaald. Dat was een aantal weken ook al zo. Zover ik het kan nagaan werkt het minimaal al sinds 17 oktober niet meer. Mocht dat zo zijn dan is dat echt zorgelijk. Want er kan best een relatie liggen met bovenstaande zaken.
Ik werd wel weer geconfronteerd met het regionoord panel toen ik aan het bladeren was. Want daar maken ze nog wel gebruik van. Wat ik helemaal mis hoe de leeftijdsopbouw van het regio Noord panel is. Toen ik er nog aan mee werkte waren de actieve mensen allemaal rond de 60. Flinterdun allemaal. Ik zou er direct mee stoppen als ik ze was. Vandaag of morgen vallen ze door de mand omdat de deelnemers absoluut niet representatief zijn.
Ik ga maar eens een ingezonden stuk schrijven, lekker ouderwets. Dat is op dit moment het enige werkende kanaal. Oh ja ik mail het stukje wel en hoop dat dat nog wel werkt. Mocht dat niet lukken dan ga ik een brief schrijven, met de hand met mijn vulpen.