Menu Sluiten

Open

Joomla!Het moest er toch maar eens van komen, de site van het dorp Zevenhuizen (www.7huizen.nl) was toe aan een upgrade. Niet dat er iets nieuws te zien is maar de versie van het CMS (Content Management Systeem) draaide inmiddels een kleine 2 jaar en was toe we toe aan een update. Ik moest 5 releases bijwerken. Natuurlijk eerst uitgebreid een backup gemaakt en de upgrade op een oefenomgeving gedaan. En zoals met zoveel dingen in het leven: “de mens lijdt het meest door het leiden dat hij vreest”  Oftewel het was een fluitje van een cent. Inmiddels begint Joomla steeds minder geheimen voor me te hebben. Niet dat ik alles beheers maar inmiddels red ik me aardig met het installeren, aanpassen en onderhouden van een Joomla omgeving. Steeds wordt ik weer verrast door de rijkdom aan uitbreidingen die er beschikbaar zijn.  Op dit moment over de 4000 beschikbare modules en componenten.
Steeds vaker zet ik een site op voor een vereniging, kennis of project. Er staan ook 2 enquetes online. Ruim 230 mensen hebben een uitgebreide reaktie gegeven. Verrassende resultaten tot nu toe. Het Dagblad van het Noorden wist er weer een volgend stukje uit te persen:
Enquête voor dorpsideeën
Dorpsbelangenvereniging DES in Zevenhuizen is druk bezig met de dorpsvisie die het dorp op de schop zal nemen. Om te weten wat inwoners van Zevenhuizen willen, heeft DES een Enquête opgesteld. De enquête is vrij in te vullen via de website van DES. Voor internetloze inwoners is de vragenlijst vrij op te vragen.
DES begrijpt dat de online enquête fraudegevoelig is. Secretaris Harry van Wijk ziet echter vooralsnog geen problemen.”Iemand kan zo vaak als hij wil de vragenlijst invullen. Met de resultaten gaan we eerst nog gesprekken voeren. Dus het heeft geen direct gevolg


Hoe ze in vredesnaam op fraudegevoelig komen is me een raadsel. Mensen kunnen open reageren en tot nu toe zitten er een paar bijzondere reacties tussen. Maar om dan van Fraude te spreken. We kunnen wel aan het IP nummer zien of er veel reakties van eenzelfde IP nummer komen. Dus echte manipulaties vallen wel op dus waar hebben we het over. Het verknipte wereldbeeld bij het Dagblad komt waarschijnlijk omdat ze het zelf niet meer in de hand hebben. Het reageren op hun site is niet meer mogelijk doordat ze veel last hebben van [[wikipedia:nl:Trollen]]
Over het niet meer in de hand hebben gesproken. Ik heb de soap met Dell maar stop gezet. Ze hadden me het geld zonder BTW teruggestort op mijn Visa rekening, terwijl ik aan had gegeven het bedrag van 45 Euro excl. terug te storten op mijn bankrekening. De afgelopen vrijdag weer een mailtje gekregen van Dell:

Geachte heer Hut,

Ik heb u getracht te contacteren maar ik heb u helaas niet persoonlijk kunnen spreken.

Alvorens wij het volledige bedrag (€ 45.00), naar u over kunnen maken, kunt u ons dan het

bedrag wat u ontvangen heeft op de creditcard naar ons terug retourneren.

Kunt u mijn anders contacteren?.

Alvast bedankt voor u reactie.

Waar hebben we het langzamerhand over? Maar ze blijven volhouden bij Dell; een klant moet er energie in steken om de slordigheden van Dell recht te breien. Nu hebben ze geld teruggestort inclusief BTW en nu moet ik eerst het geld terugstorten zodat ze het goed kunnen doen! Ik heb het geld nu binnen, ik zou niet het trouwens niet eens weten hoe ik geld moet overmaken vanaf mijn Visa rekening.