Menu Sluiten

Een treehugger

Een treehugger

Gisteren en vandaag stonden in het teken van Netwerken. Gisteravond was er weer een bijeenkomst van Netwerk Noorderlicht. Een Netwerkorganisatie van voornamelijk ZZP-ers die regelmatig bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en te netwerken. Soms worden er ook wel opdrachten besproken of doorgeschoven naar een "collega ZZP-er" Oftewel zakendoen mag wel maar staat niet centraal. Het Netwerk Noorderlicht is nog redelijk onzichtbaar en dat is ook redelijk bewust. Maar er is ook niks op tegen om te vermelden dat je deel uitmaakt van Netwerk Noorderlicht. Je bent dan wel zelfstanding zonder Personeel maar ik kan wel terugvallen op een grote groep bedrijfskundigen die hetzelfde vak beoefenen. Dus er is eenvoudig een backup te organiseren.

Netwerk Noorderlicht is voor mij een warm nest. Veel mensen met dezelfde insteek. De club heeft geen formele organisatie. Ieder betaald zijn eigen eten en drinken en er zijn geen verplichtingen of het moet al zijn dat er wel van je verwacht wordt mee  te doen. Laat je meerdere keren verstek gaan bij bijeenkomsten dan val je van de lijst.Ik heb wel genoten gisteravond.

Vandaag was ik te gast bij de Netwerkbus. Inmiddels was het mijn 3e tocht en ik vind het nog steeds een ijzersterk concept.  Je stapt met een aantal mensen in een bus en gaat naar een beurs of congres. De reis wordt gebruikt om te netwerken  . Dat levert fantastisch leuke gesprekken op en de beurs en het congres lijkt bijna bijzaak te worden.

Vandaag ging de reis naar Den Bosch om de beurs Facilitair te bezoeken.Gisteren ging er ook al een bus en vandaag waren er zelfs 3 bussen. 1 uit Emmen en 2 uit Groningen. Leuk. De dag wordt door een aantal bedrijven en de sponsoren vandaag waren: GAG Benelux, Palmberg / Kantoor Projecten en Donker Asito. We hadden een ontvangst op de stands van de sponsoren en we mochten op de stand van Donker een heel bijzondere ervaring ondergaan.: Tree huggen. Nooit geweten dat er zo iets in mij school.

Maurice, Manorn en Jannie, bedankt voor de leuke dag het was weer "top" verzorgd.

Morgen weer een redelijk normale dag. Even genoeg genetwerkt.