Menu Sluiten

Lokaal Live uitzenden!

 

Een jaar geleden kwam ik er achter dat het relatief simpel is om videobeelden uit te zenden over internet. En dan bedoel ik niet een webcam maar beelden die met een camera worden opgenomen en gelijk op internet gezet. Ik was al eens aan het stoeien geweest tijdens oud en nieuw. Het was wachten op een mooi moment om een met eeen aantal camera’s er op uit te trekken en waar kan je dat beter doen dan in het eigen eigen dorp Zevenhuizen.

De afgelopen zaterdag was er weer de jaarlijkse wandeltocht en de eerdere edities was ik deelnemer maar dit jaar stond ik langs de kant. Met heel veel plezier hebben we beelden geschoten van de wandelaars. Een paar honderd mensen hebben gekeken en er waren sfeervolle plaatjes te zien. Het was prachtig weer en dat maakt natuurlijk heel veel goed. Maar wandelaars zijn over het algemeen prettige mensen en ik kan het weten want normaal gesproken loop ik er ook tussen.

Maar zaterdag nidus aan het uitzenden en aan het eind van de dag waren we aan het filmen op het Korfbalveld. Bij Saprta de plaatselijke korfbalclub waren de landelijke A-junioren finales. Het Nederlands kampioenschap dus. Henk Visser van DMA-Studio’s deed het camerawerk en ook dat leverde prachtige plaatjes op. Voor de liefhebbers die meer wilen zien en nog eens doorheen willen zappen: in het frame hierboven staat On demand en dan Billie Turf Tocht of korballen kiezen.

Natuurlijk is het alleen leuk voor mensen die mee wandelden en de thuisblijvers. Bij Korfballen was dat heel duidelijk te zien. Er waren 140 kijkers ingelogd aan het eind van de finale en bij het eindsignaal haakten gelijk 70 af (dat zullen de thuisblijvers van de verliezers geweest zijn).

Over de hele dag hebben 2000 bezoekers gehad en 30.000 kijkerminuten. In Hilversum maak je daar geen indruk mee. Maar het is wel een mooi resultaat voor een lokaal gebeuren. En voor de liefhebers van dialekc kan in aanbevelen eens te kijken naar wat interviews want er zitten fragmenten tussen die op TV Noord niet misstaan. En daar zul je het ook niet zo snel zien want RTV Noord weet niet zo goed waar het Westerkwartier ligt. Maar na Zaterdag hoeft dat ook niet we redden ons wel. Live TV 9 uur lang. OK er waren ook pauze momenten en zo nu en dan een filmpje. Voor een eerste keer leuk om te doen maar we kunnen wel een paar kantjes A4 met leerpunten schrijven.

En voor degene die een heugelijk feit te vieren heeft en de familie zit in het buitenland, een optreden van een kleinkind en opa en oma wonen ver weg, een uitvoering op school, een huwelijk of begrafenis:. live streamen op goede kwaliteit is voor iedereen bereikbaar en leuk om zelf te doen. Mocht je plannen hebben neem gerust contact op.