Menu Sluiten

5 jaar webloggen

Het is me nog niet eerder overkomen maar vandaag moest ik even denken waar mijn weblog over zal gaan. Meestal heb ik wel een onderwerp in gedachten en dan is het even zitten tikken en klaar. Maar vandaag wilde dat niet erg lukken. Met als gevolg dat ik wat aan het rommelen was in de historie, ik moet er toch maar eens  een document van maken. Want het staat wel leuk op internet maar het lijkt me ook wel leuk er een bundel van te hebben.

Opeens schoot het me te binnen: de afgelopen week is het 5 jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen. Wekelijks een verhaaltje tikken over van alles en nog wat.  Op 4 juni 2004 verscheen de onderstaande tekst op de Digitale Stad Groningen. 

Vrijdag 4 Juni 2004

 Welkom.

OK hier gaat ie dan. Als voorzitter van het ICT platform loop ik altijd te verkondigen dat er veel gebeurt in de regio op ICT gebied. Nou dan moet het niet moeilijk zijn er regelmatig iets over te roepen. De komende week zal dat zeker gaan met de reis naar Silicon Valley. Hopelijk levert deze reis veel inspiratie op. In ieder geval is het goed dat er een delegatie zich laat inspireren.

Natuurlijk is het de bedoeling dat deze weblog nog bestaat lang nadat de reis is geweest. We gaan het in ieder geval proberen.

veel leesplezier.

Groeten,

Jan

En dat heb na dat bericht nog ruim 300 keer gedaan. Geen wereldprestatie want er zijn bloggers die dagelijks schrijven en dan ook nog langer dan 5 jaar. Ik krijg er veel reakties op vaak niet als reaktie op een artikel maar wel in het echte leven en dat is natuurlijk minstens zo leuk.

Meestal schrijf ik de blogs in het weekend maar soms als er iets leuk is tussendoor ook nog een. En soms schreef ik dagelijks iets als ik in het buitenland zat bijvoorbeeld.

Ongeveer 3 jaar waren mijn weblogs te lezen op de Digitale Stad Groningen en sinds ongeveer 2 jaar via mijn eigen domein www. janhut.nl. Toen ik wat aan het nakijken was kwam ik er achter dat de historie van de DSG nog keurig na te kijken is dus ook mijn weblog. Voor de liefhebbers is het hier te vinden: http://web.archive.org/web/20070510023259/http://www.dsg.nl/logs/jhut/index.php?m=200406

Ik had de teksten al eens gevonden via de waybackmachine maar daar waren geen plaatjes te zien. Maar nu heb ik dus alles weer compleet.

Of ik nog 5 jaar ga bloggen? Ik ga het in ieder geval proberen. Voor mezelf is het leuk om het allemaal nog eens na te lezen. En misschien is het ook wel iets wat in de toekomst waardevol blijkt te zijn.Uiteindelijk probeer ik wel over te brengen wat mijn beeld van de wereld is en zo ook wie ik ben en wat ik doe. Heel transparant en het zou me niet verbazen als in de toekomst mensen worden aangesproken op hun gedrag. Ik ben in het verleden wel eens door iemand geconfronteerd met een passage uit mijn weblog. Dat is dan wel het gevolg maar er is een mooie engelse uitdrukking: If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen. 

Wel een mooi moment voor een stuk bezinning. Ik ben nu anderhalf jaar ZZP-er (zelfstandig zonder personeel). En tot nu toe heb ik daar weinig over geschreven. daar is natuurlijk wel het nodige over te schrijven en ook de belevenissen op het dorp komen sporatisch aan bod terwijl daar wel veel te doen is. Alleen al de belevenissen met de gemeente Leek en de situatie binnen de gemeente leveren wekelijks  stof op. Maar ook hier geld hetzelfde als toen ik voorzitter was van het ICT Platform. Niet alles wat je weet en denkt kan je schrijven want ergens zijn jan hut en de voorzitter van dorpsbelangen dezelfde persoon maar wel met een verschillende rol.

Op naar de volgende 5 jaar.