Menu Sluiten

Wandelen


,
originally uploaded by janhut.

Nog een maandje en dan is er weer de vierdaagse in Nijmegen. Om dat een beetje goed te volbrengen moeten de nodige kilometers gewandeld worden. Het is wel te merken want ieder weekend is er de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende tochten. En het is leuk om te zien dat je vaak dezelfde mensen tegenkomt. Het is een verdrijf van jong en oud hoewel de ouderen wel de overhand hebben.

Ik blijf het bewonderenswaardig vinden dat mensen op hoge leeftijd zich  met een soort onverzettelijkheid de tochten volbrengen. Vandaaag was de TT-Mars en we hebben gelopen te zuiden van Assen, wat een prachtig gebied, veel glooing in het landschap maar ook erg veel heide en natuurgebieden. Als boerenzoon doet het me wel vreemd aan dat al die landerijen weer teruggegeven worden naan de natuur. Ik heb het volgens mij wel eens eerder verteld maar een Zweed die hier eens op bezoek was vond dat we wel heel raar met de natuur omgaan terwijl we eigenlijk geen natuur hier hedden volgens hem. Dat klopt natuurlijk helemaal. Nederland is we al 3 keer compleet op de schop geweest.

Terug naar vandaag, het was erg afwisselend weer: droog, nat dan weer zon en opeens weer een hoosbui. Met als gevolg dat er prachtige luchten te zien waren. Binnenkort nog eens keer  40 kilometer en dan moet Nijmegen maar kunnen.