Menu Sluiten

Witteman door het ijs.

Het overkomt me wel eens dat ik bij mezelf denk hier klopt iets niet. De afgelopen dagen had ik 2 van die momenten.  De eerste keer was toen ik bij de bank op bezoek was om een nieuwe hypotheek te regelen want we gaan verhuizen. We hebben een ander huis gekocht en het oude is inmiddels is ook verkocht (tot onze opluchting want dat is tegenwoordig niet zo gemakkelijk). Ik kwam bij de bank te zitten en moest daar met het water voor de dokter zoals dat zo mooi heet. Ze willen alles weten daar kan ik ook wel inkomen want de huidige crisis is ontstaan door het te gemakkelijk verstrekken van hypotheken.

Maar tot mijn stomme verbazing begon hij ook mijn verzekeringen door te nemen en vervolgens een product van de concurrent af te kraken. Natuurlijk konden we dat beter onderbrengen bij zijn bank. En ze willen graag in de toekomst een aanbod doen om al mijn verzekeringen over te nemen of ik daar bezwaar tegen had? Het is net of er geen DSB neergang is geweest. Je bent daar om geld te lenen best spannend en dan wordt je onder druk gezet om je verzekeringen te verhuizen. Zo bedoelen ze het vast niet maar zo voelt het wel.

En dan hebben we natuurlijk ook nog onze Nationale [[wikipedia:nl:Statler en Waldorf]]: Jeroen Pauw en Paul Witteman. Ik kijk er graag naar op de late avond maar ook wel wel vaak met kromme tenen. Vanuit een bijna arrogante positie leiden ze het gesprek. Ze lopen soms op het randje van het beledigen van hun gasten. Afgelopen vrijdag was Frans Bauer te gast en die werd niet echt serieus genomen vond ik. Frans is niet gezegend met de welbespraaktheid van de heren, weet soms niet altijd zijn punt goed te maken en speelt niet met de woorden zoals de heren dat graag etaleren. Maar Frans betekent heel veel voor een grote groep mensen die hij vermaakt en aan zich weet te binden. Hij gaat met respect om met zijn fans en hij gaf ook blijk dat hij zijn zaakje goed op orde heeft. Tot het volgende fragment:

Commentaar overbodig. Paul terug in je hok ga je schamen. Hij bood ogenblikkelijk zijn excuses aan, waarvoor Frans bedankte. De verhoudingen waren duidelijk. Een selfmade man die iemand, die goed eet uit de door ons allemaal goed gevulde ruif van de publieke omroep, op zijn plaats zet. 1-0 voor Frans.