Menu Sluiten

Serieus verzoek

Het moet de meeste mensen in Groningen zijn opgevallen Het glazen huis is in de stad. In de media is er voldoende aandacht voor en in Sta en Ommeland worden allerlei acties gehouden voor het goede doel. De afgelopen zondag was er de Ommelandse tocht, een wandeling vanuit verschillende plaatsen uit de provincie Groningen naar Stad om zo de bijdrage voor het goede doel, de bestrijding van Malaria, te overhandigen.

Zevenhuizen was goed vertegenwoordigd met ongeveer 60 lopers die de tocht ondernamen. Een kleine 25 kilometer wandelen door een prachtig sneeuwlandschap. Windje in de rug en zo nu en dan een sneeuwbuitje maar nooit echt vervelend. De stemming zat er goed in, niemand vond het een te zware opgave.

Groot was mijn verbazing dat er van overheidswege men het had willen afgelasten. En een beetje kinderachtig dat de burgemeester van Groningen en de CvK het bedrag niet in ontvangst wilden nemen. Ik ben zeker geen thrillseeker en als er risico’s zijn ben ik een van de eersten die dat zal onderkennen. Maar een wandeling in de sneeuw als afgelopen zondag past naar mijn idee absoluut niet in die categorie. We hoorden dat we gewaarschuwd werden onderweg dat de A7 was afgesloten. Dat klinkt heel bizar als je op het viaduct over de A7 de auto’s in grote getale voorbij zien rijden.

Tijdens onze wandeling reden er auto’s mee en als er echt iets aan de hand geweest was waren er voldoende trekkers en shovels achter de hand om thuis te komen. Veel van de lopers hoopten op een nachtje overnachten in de stad onderdak was al in veel gevallen geregeld.

Daarom een serieus verzoek aan de overheid. Neem je taak serieus en als er een verzoek komt voor een vergunning van een wedstrijd speerhappen of kogelkoppen, verbiedt die! Maar alles wat in Nederland te maken heeft met wandelen in de sneeuw bedenk je even goed of je er goed aan doet je hier al te indringend mee te bemoeien.