Menu Sluiten

Overlijdensregister

Door de loop van de jaren heb ik met veel mensen gesproken en soms heb je met iemand een klik en soms niet. De afgelopen week sprak ik met Lukas en dat was een zeer genoeglijk gesprek. We kennen elkaar al jaren en zo nu en dan nemen we de tijd om even bij te kletsen. Lukas heeft recentelijk de stap gezet om aan de gang te gaan met dingen die er toe doen. Zijn grote passie is de site www.overlijdensregister.nl. Met die site probeert hij bedrijven er toe te bewegen zorgvuldiger om te gaan met mailingen. Het komt vaak voor dat bedrijven post blijven sturen naar iemand die overleden is. Dat is een niet netjes naar de nabestaanden en daarnaast kost het het bedrijf ook nog eens geld.

De afgelopen week werd ik daar nog eens mee geconfronteerd. In de brievenbus van ons nieuwe huis zat post voor de vorige bewoner. Gericht aan de man die inmiddels 2 jaar geleden is overleden. En het was niet het eerste poststuk dat ik aan trof.  

Via de site www.overlijdensregister.nl kunnen mensen aangeven dat bedrijven geen post meer willen ontvangen in verband met een overlijden. Daarnaast kunnen bedrijven bij Overlijdensregister controleren of er missers zitten in het bestand. Een wel heel nobel streven. Het zal ook wel de nodige inspanning kosten om via deze methode voldoende geld te genereren om er van te kunnen leven. Maar het is wel duidelijk dat veel geld verdienen niet de allereerste reden is om deze dienst op te zetten. Dat er behoefte is aan zo’n dienst lijkt me overduidelijk. Het leek me wel een hele klus dit goed werkend te krijgen maar na ons gesprek  is me duidelijk geworden dat Lukas bezig is met een mooi traject waar hij ook veel energie van krijgt.

Leuk om met enthousiaste, betrouwbare, relaxte, gedreven mensen te spreken