Menu Sluiten

Cebit en Nav4all

Het moet ongeveer de 7e keer geweest zijn dat ik de Cebit mocht bezoeken. Deze keer gewoon als reiziger. Het ICT platform sponsorde de bus en Hannover Consultancy sponsorde de toegang. Het blijft wel een hele onderneming om een beeld te krijgen wat er is maar dit jaar was het een behoorlijk stuk kleiner dan andere jaren en sommige hallen waren voor een deel afgezet en leeg. Verder was een redelijk deel alleen toegankelijk voor genodigden (Groter dan andere jaren dus netto was er voor de gewone bezoeker veel minder te beleven). Maar het blijft natuurlijk nog steeds indrukwekkend. 

Het oosten was redelijk vertegenwoordigd. De omvang was moeilijk in te schatten maar ik denk verhoudingsgewijs even veel al vorig jaar. Wat wel opviel is dat de ontwikkeling van de afgelopen jaren over offshoring dit jaar niet door heeft gezet. Vorig jaar was er nog een hal over dit onderwerp. Ik heb het dit jaar niet opgemerkt. (kan ook komen omdat het mijn belangstelling niet heeft).

De reis werd georganiseerd door de Netwerkbus en Maurice deed er alles aan om ons met elkaar in contact te brengen. Dat lukte het best nadat we met elkaar eerst gegeten hadden. In de Bier Halle lieten we ons biertje goed smaken. Ook wel verdiend want ’s morgen om kwart voor 5 vertrokken we al en een dag Cebit is zwaarder dan een dag werken. 

En nog leuke dingen gezien? Viel wel tegen. Natuurlijk is 3D in opkomst. De spulletjes uit het oosten worden steeds completer. De eerste jaren was het alleen maar ventilatoren, kasten en USB sticks. Nu staan die landen er ook met winkel terminals en andere oplossingen.

De rest van de afgelopen week stond in het teken van de verbouw en de aanstaande verhuizing, En daarnaast ook nog aan het werk want de schoorsteen moet blijven roken. Aan de slag met beeld bellen en energie monitoring. Het laatste hadden we een "kleine" tegenvaller we hadden een deel van de toepassing gebouwd rond een dienst van Google. Opeens maandag was die de lucht uit. Met wat hulp en creativiteit doet het het weer maar het heeft ons aan het denken gezet om niet alle kaarten op Google te zetten. Ze stoppen zo een dienst en dan sta je mooi met lege handen. Ik voer erg mee met de mensen van Nav4all. Die hadden een mobiel navigatie systeem gemaakt rond Navtec data die kaart materiaal levert. Nokia is groot aandeelhouder van Navtec en besloot te stoppen met de levering waardoor Nav4all opeens moest stoppen met de dienstverlening, 52 talen en 27 miljoen gebruikers. Waarom doet Nokia dit omdat ze zelf komen met een navigatiedienst vermoed ik.

Google heeft als statement  "Do no evil". Je zou verwachten dat ze zo iets niet zouden doen. Mooi dat het deze week wel gebeurde. Gelukkig zitten we nog in de opstart en er was een alternatief voor handen maar als we al de duizenden gebruikers hadden gehad die er aan staan te komen, hadden we mooi in ons hemd gestaan.