Menu Sluiten

World Builder

Hemelvaartsdag, eindelijk een dag rust. Ik loop wat achter op verschillende fronten. Het was een hele drukke periode maar het eind is in zicht. De kamers worden steeds verder ingericht de Douche en WC beneden zijn bijna klaar en de tuin ligt klaar om beplant en gezaaid te worden. Er nog veel gebeuren maar de druk is van de ketel. Er zijn bergen verzet in ons nieuwe huis en soms ben ik wel een beetje jaloers op de bouwvakkers. Ze maken dingen, de voortgang is zichtbaar. Mijn werk is zelden zichtbaar. Dat maakt ook wel dat je slecht uit kan leggen wat ik precies doe. Soms lukt het prima als het gaat over een project met Video bellen of het plaatsen van een apparaat om energie verbruik in kaart te brengen. Maar heel vaak gaat het ook over abstractere dingen. Het geven van een presentatie of advies is helemaal vluchtig. Ja, je brengt informatie over,brengt anderen op een idee. Maar wat blijft ervan over?

Met dank aan Laura op twitter kreeg ik een mooi filmpje onder ogen die het allemaal misschien nog het mooist weergeeft. Echt een aanrader, heel knap gemaakt. Het staat vol van de symboliek, zonder woorden. Prachtig zo’n moderne variant van het scheppingsverhaal.

De komende tijd staan er nog wat vrije dagen op het programma eigenlijk wel een mooie timing en een mooi moment om zelf wat meer dingen zelf te gaan doen. Een beetje tastbare dingen aan de wereld toevoegen.