Menu Sluiten

23 dingen

Voor mijn gevoel ben ik redelijk op de hoogte wat er web 2.0 en social media aan de hand is. Toch kwam ik de afgelopen week iets tegen wat me nog niet eerder was opgevallen. 23 dingen. Het is een traject waarbij je rond 21 items wordt bijgebracht wat met web 2.0  mogelijk is. Het is iets dat ontstaan is vanuit de bibliotheken. Maar er is inmiddels ook een 23dingen onderwijs, 23 dingen overheid en 23dingen politie. De allereerste vraag is natuurlijk waar komt die 23 vandaan en wat zijn dan die 23 dingen. Blijkbaar was ik niet op mijn scherpst want ik ben er tot nu toe nog niet echt achter en het werd me nog waziger toen er een verwijzing inzat naar de site www.43things.com. Ook nog nooit van gehoord. Nu kan ik me daar wel iets bij voorstellen op die site kan je 43 dingen neerzetten die je in je leven nog wilt doen. Anderen kunnen hier kennis van nemen en je aanmoedigen, aanvullen of verder helpen. Vervolgens zit ik wel met de vraag waar die 43 dan weer op gebaseerd is. Er is veel te vinden op wikipedia over 43things maar ook daar kon ik niet achterhalen waar die 43 op gebaseerd is Misschien komt het uit de hoek van numerology. daar was wel een verhaal over het 23 raadsel. Dus maar eens gekeken op de nederlandse versie en daar was vervolgens niets te vinden over 23. En al helemaal niet over 43. 

Hier blijf ik dus met een vraag zitten. Misschien een idee om het maar eens in het netwerk te gooien. In ieder geval heeft het me wel weer voldoende stof opgeleverd. www.23things.com:een mooi initiatief om mensen te helpen bij hun persoonlijke leerervaring volgens Wikipedia. De site is er al een jaar of 3. Blijkbaar hebben mijn antennes de andere kant op gestaan want hier had ik nog niet van gehoord. Maar ik mag ook de rest van mijn leven nog leren en zoals een goed Nederlands spreekwoord is: een mens is nooit te oud om te leren.