Menu Sluiten

De wet van Sinterklaas

6 jaar bloggen!!  Aan een kant lijkt het wel een eeuwigheid geleden dat ik begon met deze weblog. Iedere week een verhaaltje met uiteenlopende onderwerpen. Het kost me weinig moeite want er is altijd wel iets om over te schrijven. Maar waarom zou je het doen? Waarom  de wereld lastig vallen met mijn gedachten spinsels? Zit de wereld er op te wachten? Dat was wel het onderwerp van een gesprek dat de afgelopen week had. Voor mijn gevoel maak ik leuke dingen mee maar dan is het nog maar de vraag of je er ook over moet schrijven. Het heeft bijna iets narcistisch. Door de loop van de jaren mocht ik een aantal keren horen dat mijn weblog prettig leest. Dat is wel een stimulans om er mee door te gaan.

Maar dan nog blijft de vraag waarom ik het doe. Dat is best wel een lastige vraag want het grenst wel een beetje aan "kijk mij eens". Want alles wat ik doe kan ik ook doen zonder er over te schrijven.In het begin had het een doel want toen was ik voorzitter van het ICT Platform,bestuurslid van het Derde Wereld Fonds en de laatste jaren voorzitter van het plaatselijk belang. In die rol is het ook goed om er van te vertellen want in die rol zit ook altijd een externe component. Je zult er wel iets over moeten vertellen want dat hoort nu eenmaal bij die functie.

Natuurlijk is het ook handig voor mijn eigen bedrijf want dan moeten mensen je ook weten te vinden. En de afgelopen dagen mocht ik weer een aantal presentaties geven over nieuwe media. En dan is het wel heel erg raar als je zelf niet een weblog hebt. Maar dat aspect van narcisme blijft wel een beetje door mijn hoofd spoken. Aan de andere kant: Als je niet duidelijk vraagt wat je wil krijg je iets anders. Dat is de wet van Sinterklaas. Rond dat thema wordt er op 2 en 3 juli een workshop georganiseerd. Ik werd er voor uitgenodigd en het spreekt me wel aan maar zo kan ik wel hele dagen sessies volgen. Zo zijn er bijeenkomsten over Stand Up Inspiration, stichting werklust en LOL-werkers, masterclass Authentiek leiderschap om nog maar niet te spreken van de open coffeeclubs. Het lijkt wel of de maatschappij steeds meer verdeeld raakt een groep die gaat voor zakelijk gewin en een groep die gaat voor persoonlijke groei. In toenemende mate is er een roep om de menselijke maat. Morgen is het verkiezingen en ik zag op een van de posters lijst 14. Een volwassen politieke partij die het systeem wil veranderen door vanuit authenticiteit, liefde, eenheid en met accent op bewustzijnsgroei te handelen. Prachtig verwoord. Ben ik helemaal voor. De discussies over de economie heb ik eigenlijk wel gehad. Natuurlijk moet de motor weer gaan draaien maar als dit leidt tot dezelfde misstanden dan hebben we niets geleerd.Dat lijkt me in ieder geval niet goed. Terug naar de menselijk maat!! Maar als ik me dan verdiep in lijst 14….. Is toch ook niet echt wat ik wil.

Kijken of de wet van Sinterklaas hier ook opgaat