Spring naar inhoud

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien

Aan het eind van het jaar lijkt het altijd of alles nog snel even moet. Of er na de kerst en jaarwisseling geen tijd meer is. Nu is het dit jaar anders want de Maya's hebben voorspeld dat de komende week het eind der tijden is. En dat zou zo maar kunnen want je hoeft je maar te verdiepen in de ervaringen en verhalen van astronauten om te weten hoe klein en kwetsbaar onze planeet is. Wij Christenen zijn opgevoed met de uitdrukking: "van die dag zal niemand weten". Dit als het gaat over de dag des oordeels. De wederkomst van Christus. En bij meer algemene zingeving heeft men het wel over Leef alsof iedere dag de laatste is. Dit laatste om aan te geven dat je de tijd niet moet verdoen maar besteed het aan nuttige dingen. De vraag is dan natuurlijk wel wat zijn die nuttige dingen? 

Voor mij gaat het dan over aandacht voor mijn eigen omgeving in groter wordende cirkels. De afgelopen week was daar een mooi voorbeeld van. Het begon met een startbijeenkomst in het Noorden van "Bron voor Leiders". Een groep mensen die bij elkaar komt om samen te werken aan een cultuur die stimulerend is voor ieders talenten. Dat is waar het bij Bron voor Leiders om gaat. Het is een club waar ondernemers en leiders hun ervaringen delen en van elkaar leren over persoonlijk leiderschap. Het was een startbijeenkomst in het Noorden maar er komt zeker een vervolg. De dag erna waren we met een aantal dorpen uit het Westerkwartier bij elkaar om te praten over energiezuinige Dorpshuizen en ook over de gemeentelijke herindeling van gemeenten die er aan staat te komen. Dit vanuit de regio West van de Vereniging Groninger Dorpen. De dag erna was er de bijeenkomst van de 3 noordelijke organisaties van de Natuur en Milieufederatie. Ik mocht daar een workshop geven hoe betrek je mensen bij een initiatief.  

Allemaal bijeenkomsten die staan in teken van de toekomst.En ook heel mooi in opbouw. Bron voor leiders gaat over wat je motiveert om de verandering te zijn in de wereld, Groninger Dorpen over de directe leefomgeving en de Natuurfederaties wat je kan doen op het gebied van duurzaamheid in je omgeving. Maar in alle gevallen begint het bij mezelf en over de rol die ik zelf wil spelen in de wereld. Een mooi thema zo voor de kerst. De tijd die staat voor een stuk bezinning. Er is nog ruim een week tot de kerst. Ik wens iedereen nog een nuttige week. Als er ooit tijd voor was dan is het wel komende week.

OVERVIEW from Planetary Collective on Vimeo.

1 gedachte over “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *