Menu Sluiten

Feestweek en bricolage.

De vakantie zit er weer op. Morgen mogen we weer. De jaarlijkse feestweek bij ons in het dorp is altijd het slotstuk van onze vakantie. De afgelopen vrijdag vrijdag was de opening. Deze keer hadden we als stichting promotie 7huizen een jumpstyle festijn georganiseerd en het was een groot succes. Jumpstyle is waarschijnlijk al een beetje op de terugweg maar toen we de plannen maakten was het nog erg hot.
Het dorpsplein stond boordevol met belangstellenden en de opening van de week was een mooie afwisseling met muziek, dans, cart races en een demonstratie van houtbewerken met een kettingzaag. Inmiddels begint de site van het dorp een steeds grotere rol te krijgen in het geheel. Het aantal bezoekers is verviervoudigd. Gisteren waren er 266 bezoekers, en er komen spontaan steeds meer reacties en foto’s binnen.
De komende week zijn er nog een paar grote evenementen de braderie, de Billie Turf wandeltocht en de boerendag en de afsluitende Taptoe met vuurwerk. Eigenlijk schreeuwt het om een videoverslag van de onderdelen. In 2004 ben ik bezig geweest met het maken van foto’s van alle onderdelen. Het lijkt me een leuke klus voor de videoclub om hetzelfde te doen maar dan met video. Langzamerhand is dat geen complex gebeuren meer want met You tube is het een fluitje van een cent. Trouwens er zijn veel alternatieven. Wat dat betreft is het leuk om gebruik te maken van voor de hand zijnde middelen. Veel foto’s op een site zetten is vaak vervelend werk maar om het te uploaden naar Picasa of naar Flickr is een fluitje van een cent en de foto’s worden gelijk getoond in een slideshow. Filmpjes met Youtube en interviews via een podcast. Op die manier ontstaat er een samenhang van tooltjes. In een eerdere bijdrage noemde ik het begrip bricolage. De afgelopen week sprak ik met Jaap van der Graaf mede bestuurslid van het ICT Platform en hij was het begrip ook tegengekomen in een artikel waarin ook Howard Rheingold werd geciteerd. Howard was vorig jaar bij ons te gast. Even surfen leert ook dat er zelfs een CMS (content management system) is met de naam Bricolage. Ik maak gebruik van Joomla, maar de manier waarop is een en ander toepas sluit wel erg aan bij de term bricolage, handig gebruik maken van voor de hand zijnde middelen.
Ik hoop volgend jaar op een videoverslag van de feestweek, het hoeft niet fantastisch gemonteerd maar een verzameling filmpje om mee te beginnen.