Menu Sluiten

Trots op Zeuvmhuuster van het jaar 2011.

Wat een week! Zelden zo'n volle week gehad. Veel uren gewerkt, de Meijer Werf in Papenburg bezocht, Groninger Dorpen activiteiten, een presentatie Social Media bij Victor Mundi in Utrecht, Vrijwilligersavond op het dorp, activiteiten voor Nl Doet in Zevenhuizen, een avondje toneel,storing bij een aantal van mijn sites (ook deze weblog) en en natuurlijk voor mij het hoogtepunt,  de benoeming van Zeuvmhuuster van het joar. Dat laatste was geweldig leuk en ben ik heel erg blij mee. Want  hoewel ik ook genomineerd was voor Groninger van het jaar (die ik met straatlengtes verloor) voelt dit beter. De nominatie voor Groninger van het jaar bracht me wel heel mooie dingen maar het voelde niet goed. Zeuvmhuuster van het jaar is helemaal goed want wat hebben we een leuk jaar gehad. Het was een eer om ambassadeur te mogen zijn. Er werd wel benadrukt dat de uitverkiezing ook was voor al de andere dingen die ik doe. Dat valt wel mee want daarmee behoor ik tot de groep enthousiastelingen op het dorp. Daar onderscheid ik me niet echt in denk ik. 

Er komt een tegel met mijn handafdruk in de Walk of Fame. Wel een beetje een rare gewaarwording dat er al een monumentje komt terwijl je er nog bent. Ook wel leuk!

Gisteravond waren we bij een toneeluitvoering in Marum waar 3 mensen uit Zevenhuizen aan mee werkten. We reisden af met een groep van 24 mensen af naar Marum. Het was een erg leuke avond en in een van de pauzes had ik een gesprek met "mijn buurman" over trots zijn op je prestaties. Hij vond het jammer dat mensen niet trotser zijn op wat ze doen. In Nederland is dat "Not done". Dat bleef nog wel een poosje bij me hangen. Want zelf wordt ik ook vaak beticht van te bescheiden te zijn. Daarover schreef ik al eerder. Natuurlijk ben ik trots op een aantal dingen. Mijn weblog bijvoorbeeld. Bijna 8 jaar iedere week een stukje leidt tot een mooi boekwerk. Niet om te verkopen maar het zijn vaak mijn eigen ideeën die ik hier neerzet. Goed of niet goed maar zoals ik over dingen denk. Helemaal van mezelf.

Andere dingen zoals de verkiezing van het Leukste dorp zijn niet alleen een prestatie van mij alleen en dan heb ik wat meer moeite me daar over te uiten. Want mijn inbreng is misschien anders, maar meer of minder? Toch hoorde ik gisteren een opmerking die me houvast biedt. Vrijdagavond was de vrijwilligersavond erg gezellig en het werd erg laat. De volgende morgen bij de start van Nl-Doet vertelde ik dat ik een redelijk houten kop had. Wat  bij iemand de opmerking uit lokte: "dat krieg je als je aaltied veuraan stoan".  Mooi gezegd want dat is precies waar het om draait. Iemand moet wel het woord voeren,  mensen verbinden, veel aanwezig zijn, klachten aanhoren, frustraties dempen en soms het initiatief nemen. Dat was mijn rol, samen met Monique, die daar absoluut niet blij mee was maar het misschien nog wel beter kon dan ik dat deed. Die rol past mij wel en als ik daardoor Zeuvmhuuster van het jaar 2011 werd is dat helemaal mooi. Trots dat ik dat ben: Proud to be a Zeuvmhuuster.